En Barrantes med jetlag var likevel god nok til å utgjøre en forskjell i dagens kamp. Midtbaneeleganten fra Costa Rica var servitør på begge Aalesunds mål, og viste i tillegg frem både skuddfot og pasningsfot. I tillegg vartet Grytebust opp med to matchvinner-redninger som sørget for at Viking ble poengløse.

Viking startet kampen friskt, og oppgjøret ville garantert fått en annen vri om ikke Grytebust hadde prestert en feberredning på Lædre Bjørdals heading etter 10 minutter.

Glapp etter åpningen

Viking så ut som et lag med mål og mening de første ti, men så glapp det. Gradvis tok Aalesund over kampen, og vi ble spilt lave. Når vi vant ballen gav vi den altfor lett fra oss. En kamprusten Veton Berisha ble effektivt temmet av Aalesunds midtstopperpar, og vi ble hengende i tauene.

Det er ikke store forskjellen på lagene i dag. Det som avgjør oppgjøret er at Aalesund har noen klassespillere som Viking mangler.

Der Viking blir tannløse og lite distinkte når vi nærmer oss motstanderens mål, der hadde Aalesund spillere som virket langt mer direkte og bokstavelig talt målbesvisste. I tillegg har de oransje en spiller som Barrantes som er usynlig i perioder, men som varter opp med avgjørende baller når det trengs.

Lædre Bjørdal farligste våpen

Vikings farligste angrepsvåpen var i hele kampen Johan Lædre Bjørdal. Det var først de siste 10 minuttene han ble flyttet opp som spiss.

Kan noen fortelle meg hva poenget er med luftige crosser inn foran mål i de 80 minuttene før dette? Nå skal det sies at crossballene like ofte kommer i knehøyde fra Skogseid og Bertlesen, men det var nok ikke planen. Det er bare sånn det er.

Andrè Danielsen skadet seg under oppvarming i dag, og Joan Edmundsson fikk sjansen fra start. Spilleren fra Færøyene har fått en ny vår i Viking meldes det fra treningsfeltet, men det fungerte dessverre dårlig i kamp. Unge Joan slet tungt i dag.

Må jobbe videre

Det er egentilig liten vits i å henge ut enkeltspillere etter denne kampen. Det var jevnt grått, mens Aalesund kunne by på glimt av klasse. Et skadeplaget Aalesund spilte med stor trygghet på egen hjemmebane, og fortjente seieren.

Viking på sin side må jobbe videre med å bli skarpe foran mål. Det handler ikke bare om at Veton Berisha skal bli pigg etter skaden, det handler om at hele laget må fungere offensivt.

Med Thioune ute på ubestemt tid må vi ha midtbane og kanter som er langt mer på hugget enn det vi viste i Aalesund i kveld.

Hva mener du? Var det feil med Berisha fra start? Savner vi Thioune?