Engelske aviser ser ut til å fryde seg over at det som har blitt omtalt som "englands dårligst bevarte hemmelighet", endelig er ute. Tabloidavisen The Sun flesket til med følgende tittel:

«IT'S RYAN GIGGS — After 75,000 tweets, star at centre of Twitter privacy storm is named by MP »

Mens det på forsiden av Daily Mirror står: «Naming Private Ryan».

Historien om den britiske fotballstjernen som skal ha hatt et utenomekteskapelig forhold med den tidligere Big Brother-deltakeren Imogen Thomas har versert i britisk presse lenge. Men navnet på hvem spilleren er, har så langt vært holdt tyst om.

Frem til nå.

Den levende fotballegenden forsøkte å kneble britisk presse med en rettskjennelse som sa at engelsk og walisisk media ikke kunne nevne hans navn i forbindelse med skandalen, men da en folkevalgt i går nevnte Giggs' navn i det engelske parlamentet var det gjort.

I dag smøres altså United-spillerens navn og bilde utover en drøss avisforsider i England.

- Når store deler av media lukter blod, sensasjoner eller sjansen til ironi, får de en flokk gribber over åtsel til å fremstå som høflige og humane. Jeg opplevde i løpet av året mitt i England flere ganger å bli sitert på ting jeg ikke hadde sagt til noen jeg aldri hadde møtt. I forbindelse med Giggs vil de selvsagt gjøre alt som skal til for å selge aviser, helt uavhengig av patriotisme og hensynet til Ryan Giggs , sier 100% fotballs ekspert, Lars Tjærnås.

— MEDIA LUKTER BLOD: 100% fotballs ekspert, Lars Tjærnås, mener engelske medier er som gribber

- Påvirker ikke Giggs i finalen

Og nettopp dette skjer nå - kun fire dager før mesterligafinalen mellom Manchester United og Barcelona – en kamp hvor Ryan Giggs er forventet å være i startoppstillingen til Sir Alex Ferguson.

— Det rare med denne saken er at det som ble gjort for å ta vekk et trøkk på en rar måte har slått tilbake, og gjort saken enda større enn den ville ha blitt, sier Erik Thorstvedt.

— Trøkket på en spiller etter en sånn avsløring er ganske gedigent uansett. Det er noe drit å få sanger mot seg, men enda verre enn dét er det som skjer internt i familien – med kone og barn og sånt. Det er det aller verste, sier den tidligere toppkeeperen, som i mange år tjente til livets opphold i Tottenham.

Men TV2-eksperten er usikker på hvor stor innvirkning den siste tidens avsløringer får på Giggs sine sportslige prestasjoner inn mot lørdagens storkamp på Wembley.

— Dette har han levd med en stund, og han må ha orientert familien for en stund siden.

— Så du tror ikke dette får noe å si for Giggs sportslig?

— Nei. Som jeg sier – det er ikke bra – og han skulle gjerne vært det foruten. Men jeg tror du kan greie å leve i en boble, passe på at du ikke ser på tv eller leser i de avisene, og konsentrere deg om det du skal gjøre. Noe vil sive igjennom uansett, og om smellen mot egen familie hadde kommet denne uken hadde det vært mye verre. Men den smellen tror jeg er tatt for en stund siden, sier Thorstvedt.

Som naturlig nok mener at det trøkket som nå er rettet mot Ryan Giggs er tungt.

— Det kan være med på å påvirke en spiller. Men jeg har sett enkelte eksempler som viser spillere som er bedre enn noen gang. Andre igjen går ned i kjelleren, sier han.

USIKKER PÅ EFFEKT: — Noen blir bedre, andre går i kjelleren, sier Erik Thorstvedt100% fotballs ekspert, Lars Tjærnås, mener de sportslige utfordringene før mesterligafinalen avhenger av to ting. Spillerens egen personlighet og apparatet han har rundt seg.

- Det første vet jeg ikke nok om, bortsett fra at han er rutinert og har opplevd denne kulturen over lang tid. Men det jeg er sikker på er at han har et apparat rundt seg som er det optimale av det han kan ønske seg. Han har garantert en manager som er en mester i å utnytte dette til å skape en «oss mot verden»-holdning i gruppen, og han har veldig sannsynlig en garderobe som støtter ham. Dessuten er det en fordel at kampen er mot et utenlandsk lag. Barca-supporterne vil ikke være opptatte av dette. Det hadde vært en større utfordring om det for eksempel var et byderby , sier han.

Rasende

På dagens pressekonferanse på treningsfeltet Carrington ble Sir Alex Ferguson rasende da han ble stilt et spørsmål om Ryan Giggs, skriver VG Nett .

Pressekonferansen åpnet med at journalistene fikk klar beskjed om at det kun var lov å stille spørsmål om lørdagens finale mot Barcelona.

Men da en engelsk journalist fra nyhetsbyrået AP likevel forsøkte seg med et Giggs-spørsmål, skal det ha blitt helt tyst i rommet.

— På vei mot en mesterligafinale er selvsagt Ryan Giggs en av dine mest erfarne spillere. Hvor viktig blir han på lørdag, spurte journalisten.

Alle spillerne er like viktige , svarte Ferguson, med et rasende blikk rettet journalistens vei.

Nektet inngang

Ifølge flere journalister til stede skal Ferguson ha snudd seg til sekretæren og sagt «han får ikke komme på fredag». Da skal det være en pressekonferanse i UEFA-regi i London.

Møtte ikke på trening

37 år gamle Giggs møtte ikke opp på dagens United-trening. Ifølge The Independent skal det ikke dreie seg om noen skade, men heller et vern rundt mediestormen som herjer rundt stjernespilleren.