Terje Kvicksson i bossbilen med Brann i ryggen. Foto: ØRJAN DEISZ

I den trivelige kantinen på Minde satt ansatte i renovasjonsselskapet BIR onsdag og diskuterte kveldens avgjørende kamp mot Mjøndalen. Erik Helland og Ronny Nøttveit følger ekstra godt med.

— Etter 14 spilte kamper hadde Brann 11 poeng. Da sa jeg til Ronny at jeg skal spandere cola på ham i ett år hvis Brann holder seg, forteller Helland.

- Hva får du hvis de rykker ned?

— Ingenting.

- Er du bergenser, så er du bergenser

— Jeg er helt sikker på at det blir gratis cola i ett år. Mjøndalen scorer først, men Brann slår tilbake. De vinner 3-1, beholder plassen i eliteserien og jeg drikker gratis cola i ett år, ler Ronny.

Følg kvalikdramaet på bt.no: Chat med Doddo under Mjøndalen - Brann

— Jeg håper jo at han får rett. Er du bergenser, så er du bergenser. Du håper ikke Brann taper. Jeg står i å spandere cola på ham i lunsjen det neste året, påpeker Erik Helland.

- Men hvorfor sa du dette?

— Hele sesongen har vært håpløs. De har spilt elendig og sto med 11 poeng etter 14 kamper. Jeg regnet rett og slett ikke med at de skulle klare å komme tilbake. Det har de på et vis gjort, og godt er det, men for å være ærlig, har jeg ikke den store troen foran kveldens kamp, forteller Helland.

Tror ikke på nytt gull

Kollega Ronny skal virkelig slå på trommen hvis det blir seier i kveld.

— Da kjøper jeg partoutkort til hele familien, sier han.

Les også: Mjøndalen-treneren erter på seg Brann-fansen

Terje Kvicksson begynte å gå fast på Stadion tidlig på 1970-tallet. I 1977 begynte han i Bir. Han skryter av arbeidsplassen, men når han snakker om Brann, høres han ut som en frelst som har mistet troen.

— Jeg har opplevd gullet, og jeg tror ikke det kommer igjen, sier han.

Huseklepps stangskudd

Gullet i 2007-sesongen var stort, men det var også året da Huseklepp skjøt i stangen da Brann kunne ha sikret gullet borte mot Ålesund. For Terje har det ikke vært det samme etter det.

— Etter det stangskuddet gikk luften litt ut av ballongen for min del, selv om det ble gull til slutt, sier Kvicksson.

Les også: Disse tallene gir Brann håp

Gunnar Vik er hans makker på bossbilen. I kupeen henger et stort Brann-flagg. Det er ikke Vik som har hengt det opp. Han har et mer avslappet forhold til Brann, men han blir jo påvirket av resultatene ettersom han sitter ved siden av Kvicksson i bossbilen.

Terje Kvicksson i bossbilen med Brann i ryggen. Foto: ØRJAN DEISZ

— Terje snakker jo stort sett om kampanalyse etter at Brann har spilt, forteller Vik.- Denne sesongen har vært så krampaktig. Systemet har ikke fungert, forsvaret har vært for dårlig, treneren har satset på feil spillere. Alt lå til rette for en fest da de spilte mot Mjøndalen på Stadion søndag. De hadde hatt to uker spillefri, og vi skulle jo tro de var full av energi. Så gikk det i stå. Jeg skjønner ikke hva spillerne var redd for, sier Kvicksson.

Men bosset skal hjem

Han har klubbens logo tatovert på høyre hånd, med Brann skrevet på thai. Klubben er en av hans store lidenskaper, og det er vanskelig å se for seg kamper mot Åsane, Sogndal og Nest Sotra.

— Hvis de ikke klarer dette, så vet ikke jeg, sier Kvicksson og setter seg i bilen med kollega Vik.

Bosset skal hjem.