I den 28. seriekampen la Brann om til 3-5-2, noe som siden har fungert bra. Et skaderammet Brann-lag har utfordringer foran sesongens siste kamp mot Mjøndalen, og mye tyder på at en nylig restituert Azar Karadas blir forsvarssjef mot Mjøndalen. Han skulle ha forutsetninger for å løse rollen.

— Jeg har spilt det i mange kamper i Sogndal, da spilte jeg i midten av de tre bak. Da holder man seg mest sentralt, mens de to ved siden av er mer «løperne dine». Du skal styre linjen og styre høyden, mens de andre flyr ut for å støtte hvis det skjer noe. Det er en rolle som har fungert veldig bra for meg, i hvert fall i Sogndal, sier Karadas.

Sogndal studerte de beste da de begynte å spille med tre stoppere. Italias beste lag spilte lenge med en treback-linje, og Juventus slapp i flere sesonger knapt inn baklengsmål med systemet.

— Vi studerte Juventus på video, blant annet. Nederland har også spilt slik, vi har sett litt på det. Juventus er dyktige, ikke minst til å få vingbackene sine godt med. Det er en spennende formasjon og en spennende rolle. Vi ser jo at flere og flere klubber kikker nærmere på den formasjonen, sier Karadas.

Føler seg frisk

Han bekrefter at leggskaden som satte ham ut til kampen mot Haugesund og ødela oppladningen foran hjemmemøtet mot Mjøndalen nå er i orden.

— Leggen kjennes bra ut, jeg har fått testet den godt og det har fungert i trening. Men kamp er kamp, med en lengre periode med spurter og dueller. Men jeg kjenner meg klar.

Trener Rikard Norling mer enn antyder at han vil bruke Karadas i forsvar mot Mjøndalen.

— Vi har mange forsvarsspillere borte. Det som har gitt oss stabilitet i det siste, synes jeg er det defensive og det veier nok ganske tungt i min vurdering. Men ingenting er skrevet i stein.

- Karadas er ikke blant dem som har prøvd seg i en forsvarstreer i Brann i høst, er det problematisk?

— Det stemmer at han ikke har spilt i en treer her, men han har gjort det i Sogndal. Så det er ikke fremmed for ham i det hele tatt.

- Tidvis outstanding

Det siste bekreftes av Tom Mangersnes, som nettopp takket for seg som assistenttrener i Sogndal.

— Azar var tidvis outstanding i midten av tre midtstoppere. Han var limet i laget, og fremsto like mye som en kaptein som Rune Bolseth, sier Mangersnes.

- Er du overrasket over at han ikke har fått samme rolle i Brann?

— Jeg registrerer at Brann spiller 3-5-2/5-3-2 på en annen måte enn vi gjorde det i Sogndal. Brann har mye mer ball, og det kan jo tenkes at Markus Jonsson vurderes som en bedre igangsetter og spillstyrer. Men som lagstyrer i kampens hete er Azar veldig god, og som trener er han en jeg ville tatt med meg i krigen, fastslår Mangersnes.

Fyllingsdølen følger selv kvaliken med stor interesse, og kjenner begge lagene ut og inn.

— Jeg hadde ønsket å se et mer direkte Brann-lag, for det var ofte stor avstand mellom Mjøndalens sentrale midtbane og midtstoppere. Andre ganger tok de sistnevnte sjansen på å bli stående når Brann vant ballen, og da ble det rom bak dem. Scoringen til Brann er et eksempel på hvordan man kan spille ut et litt dårligere lag, men de spilte altfor lite på den måten.

- Hvordan vurderer du Branns sjanser nå?

— Jeg tror det er 50-50, jeg er ikke sikker på at utgangspunktet er så dårlig for Brann, Mjøndalen kommer ikke fra at de nå faktisk har noe å forsvare. Brann har flere spillere som har vært med på noe lignende før.