Engelske medier har hevdet at det var Manchester United-jobben José Mourinho egentlig ønsket seg i hans retur til engelsk fotball.

Men Mourinho benekter at han overtok Chelsea fordi han ikke visste om at United-manager Alex Ferguson skulle gi seg.

— Jeg visste at Ferguson skulle gi seg for mange måneder siden. Jeg var veldig glad for tilliten han ga meg. Det var store nyheter over hele verden. Jeg kan forestille meg at veldig få mennesker visste det, og det var et stort ansvar for meg å vite det, sier Mourinho til The Guardian.

— Hvorfor jeg fikk vite det? Fordi vi er venner. Hvis jeg er vennen hans, vet jeg om han gir seg. Siden han er min venn visste han at klubben jeg ønsket å overta i England var Chelsea. Selvfølgelig fortalte jeg han det. For å overta Chelsea ville jeg sagt nei til alle andre klubber i verden, sier den tidligere Real Madrid-treneren.

Var fornøyd med Sjevtsjenko-kjøp

Mange ble overrasket over Mourinhos retur til Chelsea på grunn av mistanke om at portugiserens forhold til Chelsea-eier Roman Abramovitsj ikke er det beste.

Det var blant annet rykter om at Abramovitsj kjøpte ukraineren Andrej Sjevtsjenko uten Mourinhos samtykke i 2006. Men Mourinho sier at Abramovitsj ikke var like besatt av å hente ukraineren som ryktene skulle tilsi.

- Sjefen gjorde alt for å hente Samuel Eto'o. Men i siste øyeblikk nektet Barcelona å selge, så vi måtte se på andre alternativer. Jeg var fornøyd med å hente Shevchenko, sier Mourinho.

Forsvarer Torres

I likhet med Sjevtsjenko har ikke nåværende Chelsea-spiss Fernando Torres klart å leve opp til prislappen sin. Men Mourinho mener spanjolen har fått urettferdig kritikk.

— Noen vil forvente mer på grunn av hva han har utrettet før. Men han har ikke vært så dprlig som noen prøver å si, sier Mourinho.

Torres har også uttalt at han ønsker å fortsette i Chelsea, til tross for at portugiserens første kjøp etter Chelsea-returen, André Schürrle, vil bidra til mer konkurranse om spissplassen.