Mandag var hele den engelske sportspressen samlet på Stamford Bridge. Der ble José Mourinho presentert som den nye Chelsea-manageren.

250 reportere var akkrediterte til pressekonferansen. Over 40 TV-kameraer var satt opp, ifølge engelske journalister på Twitter.

Forventningene til portugiserens retur er enorme blant fans og media. Sin første Chelsea-periode (2004-2007) innledet han med å omtale seg selv som ”A Special One)”. Siden er han i engelsk presse blitt kalt ”The Special One”. Midt i blitzregnet i det stappfulle rommet blir han spurt om han fortsatt er den spesielle.

— Jeg er er ”a Happy One”, svarer Mourinho.

50-åringen gjentok budskapet også senere under seansen.

  • På min første pressekonferanse presset dere meg til å ha en hissig fremgangsmetode, nå er situasjonen litt annerledes. Dere vet min historie, jeg trenger ikke den samme fremgangsmåten. Jeg er roligere. Jeg er i mitt beste øyeblikk i karriren med tanke på kunnskap og erfaring, fastslår Mourinho.

— Jeg er den samme personen nå, men med et litt annet perspektiv, sier han videre.

Han benektet at forholdet til Chelsea-eier Roman Abramovitsj skar seg i 2007, og er trygg på at betingelsene for suksess er bedre denne gangen.

Ordet ”stabilitet” står bortgjemt i fremmedordboken til Abramovitsj, og Mourinho også for den del. Likevel er det et ord han ynder å bruke i gjensynet med engelsk media.

Det er ventet at Mourinho vil foreta seg flere ting på overgangsmarkedet for å lede Chelsea tilbake til Premier League-tronen.

Mot slutten av pressekonferansen kommer Mourinho med et stikk. Det er når han blir spurt om kommentarene fra Andres Iniesta, som mente at Mourinho ødela for spansk fotball.

— Jeg ødela for spansk fotball ved å være den manageren som brøt Barcelonas dominans, sier Mourinho.