John Arne Riise kom nok en gang på scoringslisten for formlag nummer én i Serie A for tiden; Roma.

Lørdag kveld valset de over Palermo med sifrene 4-1. Statistikksenter:

John Arne Riise puttet kampens siste scoring da han ekspederte et innlegg opp i nettaket fra bakerste stolpe. Scoringen kom syv minutter før slutt.

– Målet er jeg fornøyd med, og det var veldig bra av David Pizarro å se løpet mitt, sa Riise til NTB etter kampen.

Sunnmøringen er i ferd med å spille seg inn i Roma-fansens hjerter. Dette var hans tredje fulltreffer på fire kamper. Riise kan se tilbake på tre fantastiske uker. Hans fjerde seriemål totalt. Han står også med to mål i Europaligaen.

Roma bykset opp til 2. plass på tabellen. Med en kamp mer spilt enn AC Milan. Laget har gått ubeseiret gjennom de 20 siste kampene i alle turneringer.

At Roma er i flytsonen ble klart da Fiorentina var klart best, men likevel ble slått 1-0 i forrige uke.

Noe lignende skjedde i første omgang lørdag. Da var nemlig gjestene best, men likevel var det Roma som kunne gå til hvile med 1-0-ledelse.

Målet var av det heldige slaget. Matteo Brighis volleyskudd etter en halvtimes spill så ut til å gå utenfor, men ble styrt i mål av hodet til Cesare Bovo.

– Nok en gang brukte vi litt tid på å komme inn i kampen, men da vi først fikk en scoring, så hadde vi bra kontroll. Vi er trygge bakover, sa Riise og skrøt av keeper Julio Sergio.

Liten trøst for Palermo

Også i annen omgang presset Palermo på, men igjen var det Roma-spillerne som kunne juble. Brighi spilte fram Julio Baptista, som ordnet 2-0. Like etter la Brighi på til 3-0 med et overraskende skudd fra distanse.

Palermo fikk endelig nettkjenning ti minutter før full tid, men Fabrizio Miccolis straffemål var ikke nok. Like etter var nemlig Riise på plass og fjernet enhver spenning. Nordmannen møtte David Pizarros innlegg og banket ballen i nettaket.

Riise har spilt svært godt den siste tiden og scoret flere mål. Venstrebacken har særlig vært giftig på tampen av kampene, noe han mener er en egen styrke han har.

– Jeg ser motstanderne blir slitne mot slutten og vet at det åpner seg muligheter hvis jeg selv orker å gå på løp, sa Riise.

I tetstriden

Roma er på annenplass seks poeng bak Inter, som har en vanskelig kamp mot Napoli søndag. Milan er på tredjeplass, to poeng bak Roma, men milaneserne har en hengekamp.

– Vi er i flytsonen nå, men som Claudio Ranieri (trener) sier; vi har ikke vunnet noe ennå og må fortsette å jobbe knallhardt, sa Riise til NTB.

– Vi blir også utrolig motivert av våre herlige supportere som laget veldig god stemning. Da gir alle spillerne 100 prosent, og vi får ekstra energi mot slutten, la han til.

Italiensk serie A fotball lørdag, 24. runde:

Roma – Palermo 4-1, Sampdoria – Fiorentina 2-0. Spilt fredag: Milan – Udinese 3-2.

Spilles søndag: Cagliari – Bari, Catania – Atalanta, Chievo – Siena, Juventus – Genoa, Livorno – Bologna, Parma – Lazio, Napoli – Inter.