Det danske fotballikonet er for tiden trener for en klubb i Qatar. Han har uttalt seg om Ødegaard i et intervju med den tyske avisen Merkur.

Tidligere Real Madrid-spiller Laudrup sammenligner 16-åringen med det danske stortalentet Pierre-Emile Højberg.

– Højberg har gjort alt riktig ved å gå til Augsburg for å få spilletid og modne, men jeg føler meg ikke sikker på at Ødegaard tar den rette beslutningen, sier Laudrup.

— Tilbudt seksårskontrakt

Ødegaard var forrige uke på et nytt besøk i Real Madrid der han trente med superstjernene. Det sies at han er blitt tilbudt en seksårig avtale. Laudrup er kritisk.

– Jeg kan ikke forestille meg at en 16-åring kan få regelmessig spilletid i en klubb som Real. Bayern München er heller ikke den rette klubben for ham. Hvis det var min sønn hadde jeg sendt ham en tur til Nederland først, sier Laudrup med referanse til talentfabrikken Ajax.

Den spanske avisen Marca skrev onsdag at Martin Ødegaard kun er dager unna å signere for Real Madrid.

– Real kan være kun dager unna å offentliggjøre at de har sikret seg det hete overgangsobjektet, ettertraktet av de fleste storklubber i Europa, for de neste seks årene, skrev avisen.

Bayern håper fortsatt

I München sitter imidlertid Bayern München sportsdirektør Matthias Sammer og håper på en positiv beskjed fra teamet rundt den ettertraktede nordmannen.

– Jeg synes vi har gitt ham gode sportslige argumenter. Men de andre klubbene han har besøkt er heller ikke dårlige, sia Sammer ifølge ESPN onsdag.

– Det er opp til ham å avgjøre hvor store våre sjanser er. Han må ta sin avgjørelse. Hvis man ønsker å oppnå noe, må du ha litt tålmodighet, og det har vi, sa Bayern-sjefen.