Statistikksenter 1.divisjon:

– Akkurat det med kvalifisering og opprykk skal man vente med nå. Det her var jævlig surt, for å si det rett ut , sier Kenneth Dokken til Adresseavisen.

I det 90. minutt, etter to straffescoringer signert «Dagens Ivers», trodde de fleste at Dokken hadde skutt Ranheim til kvalik. Ettersom Løv-Ham og Bodø/Glimt rotet skulle de blå «bare» ro overtidsminuttene trygt i havn – så juble i garderoben.

I stedet blir det neglebiting mot seriemester Sogndal om seks dager. Et par minutter inn i overtiden ble et frispark dunket inn i Ranheims 16-meter. Ranheim-forsvaret sov, ballen ble headet tvers gjennom feltet og der dukket Martin Nordbye opp. 2-2. – Vi var veldig klar over at vi hadde vært sikret kvalik med seier. Slik så det også ut i garderoben etterpå , depper Dokken.

Rykket opp fire ganger

Samtidig skal Ranheim-spillerne være glade for å ha Dokken på laget mot Sogndal. Tre ganger tidligere har midtbanegeneralen rykket opp til eliteserien (HamKam, Strømsgodset og Odd Grenland). Ta med et opprykk med Hønefoss til 1. divisjon i samme slengen, og man kan kalle 32-åringen norsk fotballs ukronede opprykkskonge.

– Jeg har rykket opp med alle klubbene jeg har spilt i. Drømmen er å klare det en femte gang. Men det er langt fram, sier han. Og selv om han ikke vil høre snakk om kvalik etter poengtapet på overtid, er han optimist.

– Viljen ga poeng mot FFK (2-2). I dag spilte vi bedre fotball og tok poeng igjen. Hadde vi vist dalende form, hadde vi ikke hatt noe i en kvalik å gjøre. Nå har jeg troen på at vi skal klare det, sier han.

Dobbel hands i feltet

Det åpnet småskralt i Finnmark. Ranheim var spillmessig best, men etter 35 minutter scoret Thomas Braaten for hjemmelaget.

– Vi var best i 1. omgang. Det gjaldt å snakke om dette i pausen , sier trener Per Joar Hansen.

Det fungerte. Ti minutter senere utliknet Dokken på straffe, etter en hands i feltet. To minutter senere skjedde nøyaktig det samme: Dokken på straffe etter hands i feltet. Men mot slutten tok vertene over, og da det ble lagt til fem minutter, klarte ikke keeper Andreas Lindberg og co å stå imot.

– Unødvendig å slippe inn det andre målet. Men isolert sett er ikke dette noe dårlig resultat , oppsummerer Perry.

Men også han var skuffet. For nå er utgangspunktet slik: Vinner RIL, er det greit. Da blir laget nummer fire, og møter enten FFK eller Sarpsborg i kvalik. Spiller Ranheim uavgjort, må enten Bodø/Glimt avgi poeng mot Tromsdalen eller så må Strømmen – Løv-Ham ende uavgjort. Taper Ranheim, er man avhengig av at både Glimt avgir poeng og at det blir uavgjort på Strømmen.