— Hun er helt magisk med kølle og ball, skryter Kareby-veteran Emma Kronberg (33) etter at Haslum-jenta for andre år på rad scoret tre mål i finalen.

Etter å ha vært helt suverene, med 21-1 i målforskjell i de tre første kampene – to av dem spilt midt på natten - ventet AIK i finalen i Edsbyn. Det endte 4-2 til Karby etter tre mål av Charlotte Selbekk og ett av 15-åringen Ida Friman. Dermed tok Kareby sin tredje strake seier blant verdens beste kvinnelag i bandy.

Reiste hjemmefra som 16-åring

GOD: - Hun er helt magisk med kølle og ball, sier lagveninnen om norske Charlotte Selbekk fra Haslum. Foto: Gert Holmer

— Jeg har aldri hverken sett eller spilt med et sånt balltalent. De er utrolig dyktige for sin alder, og det er heftig å spille sammen med sånne, sier Emma Kronberg til det svenske bandyforbundets hjemmeside.Charlotte scoret tilsammen åtte mål i turneringen, inkludert ett mål og en assist i semifinalen og altså hat trick i finalen. Hun har nå to World Cup gull, ett SM-gull, ett SM-sølv og ett SM-sølv for junior

Charlotte var så god at hun tok NM-sølv med Haslums guttelag før hun ville dra til bandygymnaset i Vänersborg og satse alt. Det gjorde hun som 16-åring. Der går hun på siste året.

Vänersborg har ikke noe damelag, så derfor spiller Charlotte for Kareby som ligger i Kungälv. Det er en tøff hverdag, med syv mil hver vei til trening og kamper. Hun pleide å ta tog, men nå har hun fått førerkort og bil og kjører selv.

Norway Cup-vinner

Charlotte er også veldig god i fotball og har vunnet Norway Cup. Hun kom inn på NTG på fotballinjen, men valgte heller å flytte til Sverige for å spille bandy på øverste nivå. Bærums-jenta er helfrelst på ballidretter og har også 11 i handicap i golf.

Charlotte er for øvrig ikke den eneste norske jenta som hevder seg med skøyter og kølle i Sverige. Mandag kunne VG fortelle om Andrea Dalen (23) som herjer i svensk ishockey. Hønefoss-jenta topper poengstatistikken i Riksserien med 19 mål og ni assist på ti kamper.