Dermed endte kampen mellom de to antatt beste lagene i gruppe B med ett poeng til hver. Norge topper gruppen foran USA på bedre målforskjell.

Norge fikk en god start og ledet nesten hele veien. Mye takket vært Sondre Kristoffersen, som scoret hattrick før pause. Ved halvtid ledet nordmennene 4-2. USA brukte kun halvannet minutt i annen omgang på å kvittere gjennom scoringer av Jonathan Keseley og Kevin Brown. Men Nikolai Rustad Jensens og Jonas Tjomslands mål sørget for at Norge igjen var to mål foran etter 61 minutter.

Brown var frampå og reduserte i kampens 73. minutt. Ti minutter før full tid ordnet Jacob Blucher uavgjort for USA.

I den andre kampen i gruppe B vant Hviterussland 10-4 over Latvia. Norge slo hviterusserne 9-5 i første kamp og møter Latvia tirsdag.

I VM-gruppe A spiller Russland, Sverige, Finland og Kasakhstan.