— Nei, det det ser dårlig ut med videre landslagsspill. Jeg takker nok for meg, sier Haslum-kjempen, som for tre uker siden begynte i full jobb som revisor i Ernest & Young.

— Det blir for tungt å jobbe for fullt og i tillegg satse både på landslag og klubblag. Dessuten er jeg ikke akkurat i posisjon til å be om fri fra jobben med det samme jeg har begynt. Derfor blir det nok bare Haslum på meg, sier 29-åringen, som nylig signerte for tre sesonger til med Bærums-klubben.

Mamelund har spilt 118 landskamper og scoret 352 mål. Han har vært en av klippene på laget til Robert Hedin i mange år, men i EM i Danmark i januar ble han mindre brukt.

To landskamper til?

Også den norske håndballsesongen er over for Mamelund etter seriefinalen mot Elverum. I neste uke legger han seg under kniven for å fjerne noen benbiter i ankelen.

Det betyr at han ikke kommer til å delta i sluttspillet. Men blir han klar til å hjelpe Norge til VM i to kvalkamper mot Østerrike i juni?

— Det får vi vurdere etter hvert. Jeg har en dialog med Berge, forteller Mamelund, som vil kunne gå igjen ti dager etter operasjonen. Deretter kan han begynne opptreningen og i teorien være klar til kampene mot Østerrike, 7. juni i Wien og 14. juni i Sotra Arena. Vinneren går til VM i Qatar.

Ikke noen klyse

Elverum-supporterne møter sitt fremste hatobjekt i Nadderudhallen. I de dype skoger har Mamelund nemlig fått status som klyse. Det tar han ikke særlig tungt. Dessuten var det andre som regisserte opphavet til betegnelsen.

— Østlendingen hadde opplegget klart. Jeg fikk bare en manus i hånden – og la på litt ekstra, sier seriens toppscorer og ler.

— Man skal ikke like hverandre på banen, men det hele er et rollespill. Og det er som et skal være. At det er følelser med er bare positivt. Men blir jeg kalt for klyse, er det bare fordi de ikke vet hva klyse er. Jeg er ikke klysete, men trekker det stempelet 50 ekstra tilskuere til Taiga’n (Elverum-fansen), er det bare fint!

Mamelund i ny «eksamen»

Mamelund er forberedt på ekstra oppmerksomhet i kampen som kommer til å avgjøre seriegullet. Haslum må vinne, mens Elverum greier seg med uavgjort.

- Tror du Elverum vil prøve å få deg sur?

— Jeg pleier å være sur, jeg. Er best når jeg fyrer opp litt, og det greier jeg fint på egenhånd. Det er en liten yrkeshemmelighet det der: Skal du du få med folk rundt deg til å bli litt gærne, så må du være litt gæern selv også.

I den første seriekampen i Terningen Arena tapte Haslum med fire, og Taiga’n frydet seg over Mamelund elendige skyting.

— Ja, da var jeg dårlig. Jeg hadde hatt syv eksamener på fem uker. Var helt utkjørt og ble stiv i bena etter to minutter. Før denne kampen skal jeg gå tidligere fra jobben…

Og «eksamensresultatet» blir bedre?