— Christian Berge virker som et bra valg. Jeg kjenner han ikke så godt som trener, men som person har han mange av de riktige kvalitetene. Jeg tror han er et godt valg, sier Erlend Mamelund.

Berge ble fredag presentert som ny landslagssjef, og har lang bakgrunn, både som spiller og trener.

Han scoret 251 mål på 63 landskamper for Norges herrelandslag. Det mener Mamelund er viktig i den situasjonen landslaget er i nå.— Det er viktig å ha en mann som har stått i ilden før og vet hva det handler om, både på banen og som lagleder, sier landslagsspilleren.

Mamelund som til daglig spiller i Haslum, har studert Berge de siste sesongene, og har også fått merket virkningene av suksessen hans ute på parketten.

Berge tok over Elverum Håndball i 2008, og har siden den gang gjort klubben til et av landets aller beste. I 2013-sesongen vant klubben eliteserien, nettopp foran Mamelund og Haslum.

— Han har gjort Elverum til en toppklubb. Det viser at han har mange gode tanker, og jeg har også fått inntrykket at han er flink til å forberede lagene sine til kamp, og legger i tillegg gode kampplaner, skryter Mamelund.

Et sikkert valg

At Christian Berge har vært håndballforbundets førstevalg har vært kjent den siste uken, og under fredagens pressekonferanse kom offentliggjøringen som de fleste hadde ventet på.

Christian Berge skal lede Norge frem til sommeren - i første omgang.

Nå gleder Mamelund seg til å samarbeide med den nye landslagstreneren.— Det kom ganske kjapt at han var et av de beste alternativene, så dette kom ikke overraskende. Jeg tror at landslaget kan både få et løft og en ny inspirasjon. Forandring fryder, er det ikke det de sier?, sier Haslum-spilleren.

Berge er i utgangspunktet ansatt som en midlertidig løsning frem til juni, til Norge starter VM-kvalifiseringen sin mot Østerrike. Men Mamelund har tro på at han fort også kan bli værende lenger enn det.

— Det er veldig vanskelig å finne en permanent løsning på så kort tid. Jeg synes det er smart av håndballforbundet at de får til en rask og kjapp løsning. Jeg regner også med at Christian er ganske aktuell til den langsiktige jobben. Det er helt naturlig spør du meg.