Sirkus Barcelona herjet med frustrerte United-spillere i lørdagens mesterligafinale på ærverdige Wembley.

Og den største artisten av dem alle var 169 cm høye Lionel Messi. Den argentinske trollmannen ble da også belønnet med tittelen ”Banens beste” etter Barcelonas 3-1-seier.

Messi sto for Barcas 2-1-scoring, som samtidig var hans tolvte mål i mesterliga-sammenheng denne sesongen. Med det tangerte han Ruud van Nistelrooys rekord, når det gjelder antall nettkjenninger på én sesong.

— Å bli kåret til banens beste er det minst viktige, fordi vi var enestående. Vi var veldig dyktige i alle ledd. Vi er glad for å løfte nok et trofé. Det har vært en vanskelig sesong, men vi beviste hvem vi er. Vi var det bedre laget, sier Messi til Sky Sports.

Hylles av Messi

Messis oppvisningsshow mot United får lagkameraten Xavi til å ta frem superlativene.

— Han er nummer én, og utgjør forskjellen. Han er enkelt og greit den beste spilleren i verden, sier midtbaneeleganten.

— Vi lagde et fyrverkeri for alle som er lidenskapelig interessert i fotball. Og jeg tror alle som virkelig liker fotball , kan være glade i dag for å ha sett en så bra kamp, sier høyreback Daniel Alves.

Midtbaneankeret Sergio Busquets lot seg begeistre over lagets oppvisningsshow.

— Det var nærmest en perfekt kamp. Vi hadde stor ballbesittelse med høyt pasningstempo.

Målfarlig angrepstrio

Villa drepte all spenning i den prestisjetunge mesterligafinalen med sin 3-1-scoring. Stjernespissen var naturligvis høyt oppe etter seieren på Wembley, som også var Barcelonas lykkearena da Ronald Koeman for 19 år siden sørget for triumf over Sampdoria i verdens gjeveste klubbturnering.

— Det var et fantastisk resultat på et stadionanlegg som er viktig i vår klubbhistorie, sier Villa.

Når sesongen nå er over og Barcelona har vunnet både serie og mesterliga, har for øvrig trioen Messi, Villa og Pedro scoret 98 av Barcelonas 152 mål totalt.