ALFHEIM: Gudmund Kongshavn sto som en gud og reddet «Gutan» gang på gang i torsdagens kamp mot Rosenborg. Ekstra irriterende var det nok da at Rosenborg fikk seiersmålet på dødball i andre omgang.

Anders Konradsen, Bodø-mannen, fikk helt alene stange inn 2-1 til trønderne. Jonas Johansen skulle markere Konradsen, men det ble en del «rør» da hjørnesparket ble slått inn fra Pål André Helland.

– Det er ikke noe å fokusere på, det. Jeg ble med ham fram og løp i Simen (Wangberg), så det ble en «klinsj». Det går så fort. Skal jeg stoppe ham der, må jeg holde han i trøya. Han løper inn foran Simen, og det er vår «sonemann», så det er litt vanskelig å gjøre noe med, uttaler Johansen.

– Har gjort det før

Dette sa Konradsen til iTromsø:

– Jeg var ganske alene, men samtidig har jeg scoret på akkurat samme bevegelse før. Når ballen kommer der, er det som regel litt rom. I dag var timingen perfekt.

Han legger ikke skjul på at det som bodøværing smaker litt ekstra å bli matchvinner i Tromsø.

– Det er faktisk slik. Jeg tenkte på det før vi kom hit, at det som bodøværing er viktig å levere scoringer jevnt og trutt mot Tromsø. Det var veldig godt å bli matchvinner, absolutt, sier midtbanespilleren.

Han mener TIL er et godt lag.

– Spesielt her på Alfheim er det et ekkelt lag å møte. For oss er det en av de verste bortekampene vi har i løpet av året. Vi er veldig glade for å være ferdig med denne kampen og ta med oss tre poeng i bagasjen. Vi snakket i garderoben om at det er mange lag som kommer til å få det tøft her i år, sier Konradsen.

– Det skal ikke skje

Også 1-1-scoringen var av det irriterende slaget – rett før pause. TIL sendte mange mann i angrep, men ble kontret i senk.

– Vi ble litt ivrige. Vi var i en god stim, etter å ha fått 1-0 og var litt lite kynisk. Vi bør egentlig være fornøyd med 1-0 til pause og «drepe» omgangen. Vi var tomme mot slutten av overgangen, og da fikk de et brudd og scoret. Det skal ikke skje, sier TIL-kaptein Simen Wangberg.

– Det kunne blitt en annen historie i andre omgang med ledelse ved pause?

– Ja, det blir rent hypotetisk. Men det er klart vi ville hatt en annen inngang og tilnærming til det. Da hadde vi kunnet justert litt annerledes. Likevel synes jeg vi tok opp hansken etter hvilen og gjorde en god omgang. Det må vi ta med oss, svarer Wangberg.