Det var 14. februar 2013 — på Valentinsdagen - at Oscar Pistorius skjøt og drepte kjæresten Reeva Steenkamp gjennom baderomsdøra i sitt eget hjem.

En domstol i Pretoria avgjorde i dag hvilken straff Pistorius får etter at høyesterett omgjorde den opprinnelige dommen for uaktsomt drap til forsettlig drap. Aktor ba om 15 års fengselsstraff for drapet.

Oscar Pistorius kan få 15 år fengsel for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp (t.v). Foto: Ap

Men dommen ble på seks års fengsel for 29-åringen.

Aktoratet og forsvarerne i saken holdt sine prosedyrer for tre uker siden. Pistorius' forsvar fremstilte ham som en sårbar og skremt handikappet mann som skjøt i panikk, mens påtalemyndigheten mener at Pistorius skjøt for å drepe. De mener også at han ikke viste noe tegn til anger — men der var dommer Thokozile Masipa uenig. Dette var også en av de formildende omstendighetene hun la til grunn.

— Ingen dom vil tilfredsstille alle parter. Ingenting kan bringe den avdøde tilbake. Det er betydelige grunner for å avvike fra minimumsstraffen på 15 år for drapet, sier Masipa.

Døde på stedet

Oscar Pistorius ble verdenskjent som «Blade Runner». Her er han i aksjon under lekene i London i 2012. Foto: Ap

Pistorius ble sluppet fri fra fengsel i oktober i fjor, før dommen ble omgjort til forsettlig drap.Pistorius skjøt fire skudd mot kjæresten gjennom en låst baderomsdør. Den 29 år gamle Steenkamp døde på stedet. Pistorius har hele tiden hevdet at han trodde Steenkamp var en innbruddstyv, og at han handlet i selvforsvar.

Dommer Thokozile Masipa var klar på alvorlighetsgraden:

— Mord er alltid en veldig alvorlig forbrytelse. Det at den tiltalte trodde det var en inntrenger, gjør det ikke mindre alvorlig, sa hun under straffeutmålingen.

Blade Runner

Oscar Pistorius — også kjent under kallenavnet «Blade Runner» - var et idrettsikon før den skjebnesvangre natta i hjembyen Pretoria.

Pistorius har nemlig amputert begge bena under knærne og løper med proteser. Han fikk i 2012 for første gang delta i OL for funksjonsfriske. Han deltok da på 400 meter og 4x400 meter stafett. 29-åringen har også vunnet seks gull i Paralympics.

I 2014 ble han dømt til fem års fengsel, men Høyesterett gjorde så dommen om fra uaktsomt til forsettlig drap.

Saken oppdateres!