RANHEIM (adressa.no): Før kampen var hjemmelaget det eneste 1. divisjonslaget uten seier denne sesongen. For med fire uavgjort og tre tap på sju kamper, var Ranheim trygt plassert på nedrykksplass – og tre poeng var høyst nødvendig for å kunne se oppover på tabellen.

Det for et Ranheim-lag som ikke har kjent på følelsen av å lede en fotballkamp siden laget vant 4-1 mot Hønefoss i september i fjor.

Derfor var lettelsen stor da Robert Stene pirket inn en etterlengtet 1-0-ledelse mot Strømmen.

Som etter Mads Reginiussens elegante avslutning styrte inn mot den første trepoengeren siden nettopp Hønefoss for syv måneder siden.

Nær drømmestart

Ranheim gikk ut i hundre fra start og var nær ved å bli belønnet allerede før stadionuret viste fem minutter. For på et hjørnespark, som ble til som et resultat av et farlig frispark fra Robert Stene, var Ranheim millimetere fra å ta ledelsen for aller første gang denne sesongen.

Nevnte Stene slo hjørnesparket knallhardt inn og Karl Morten Eek kom først på ballen ved femmeteren. Midtstopperen fikk ballen i ekkel høyde, men klarte å flikke ballen videre. Strømmen-keeper Simon Thomas var sjanseløs, men ballen smalt i stangen før den traff Are Tronseth på veien ut.

Dessverre for Ranheim ble vinkelen for spiss for den andre midtstopperen.

Ranheim-dödaren stoppet i siste liten

Men tross at Strømmen tok over ballinnehavet i en ellers oppjaget kamp, var ikke neste Ranheim-sjanse langt unna. For da Mads Reginiussen fremprovoserte en feil i Strømmen, sendte han Torgil Gjertsen i bakrom mot mål.

Melhusbyggen ble sterkt presset av Thor Lange og fikk spiss vinkel. Derfor endte nok en stor sjanse uten tellende resultat da Simon Thomas så vidt klarte å få kontroll på avslutningen.

Like etter fikk bortelaget en gigasjanse da Alexander Melgalvis kom igjennom på høyresiden. Foran mål så Ranheim-dödaren Madiou Konate ut til å komme fri på første stolpe. Men mannen som senket Ranheim med to mål i 2-1-seieren til Hønefoss i Ranheims første eliteseriekvalifisering i 2010, og sto for to scoringer da Strømmen slukket opprykkshåpet til vertene i fjor, ble stoppet i siste liten av et fantastisk siste liten-takling fra Karl Morten Eek.

Eirik Schulze så ut til å få en enkel jobb med å sette inn returen. Men på samme måte som sin egen midtstopper, ofret Kristoffer Løkberg seg, og reddet det som så ut som et sikkert baklengsmål.

Et meget hendelsesrikt åpningskvarter i Trondheim.

Scorer ikke i 1. omgang

Som gikk over i mer roligere former selv om Ranheim fortsette å trykke motstanderne. Men som tidligere år klarte man ikke å gjøre mange gode tilløp om til farlige situasjoner foran mål.

Faktisk var Strømmens Pål Steffen Andresen den nærmeste til å gi Ranheim ledelsen den siste halvtimen, men en klønete klarering endte to meter utenfor målet.

Dermed målløst til pause i tredje hjemmekamp på Ranheim – som ikke har fått nettkjenning i noen av de fire førsteomgangene på eget kunstgress så langt.

Forløsende scoring

Men hva gjør vel det når Ranheim tok ledelsen sju minutter? Det ved Robert Stene som sto for et nærmest historisk øyeblikk i svært fersk Ranheim-historie. For ikke bare var tap-in-scoringen etter Torgil Gjertsens raid som utløste påfølgende keeper-retur, målet var første gang Ranheim-spillerne har kjent på følelsen av å lede en fotballkamp på 13 kamper.

Og det med Stenes første seriemål for Ranheim siden 2012 etter å ha vært to og et halvt år i Fredrikstad.

Toppscoreren slo til igjen

Men der Ranheim slet med å skape store muligheter tross tendenser fikk de hjelp etter 75 minutter. For da Strømmens Steinar Strømnes mistet ballen i livsfarlig posisjon 20 meter fra eget mål fikk Mads Reginiussen muligheten alene med keeper. Ranheims soleklare toppscorere gjorde ingen feil – og med en nydelig chip doblet han ledelsen med et kvarter igjen.

2-0-scoringen var altaværingens femte på åtte kamper. Dermed styrte Ranheim inn mot en fortjent seier mot laget som spolerte Ranheims kvalifiseringssjanser til eliteserien da de vant 4-2 på samme arena i siste serierunde i fjor.

Ranheim er fortsatt under streken med 13.plass og sju poeng etter åtte serierunder. Lørdag venter tetlaget Sogndal på Fosshaugane i 16.mai-kampen.