Vålerenga-Oilers 4-3 etter straffer.

En sen utligning av Andy Sertich sørget for å sende kampen til sudden death. Med keeper Henrik Holm på benken skjøt Oilers-backen inn 3-3-målet med litt over minuttet igjen å spille av ordinær tid. Da hadde Oilers gitt bort ledelsen to ganger og så ut til å styre mot et skuffende tap foran et fullsatt Jordal Amfi. Etter en rimelig hendelsløs overtidsperiode ble kampen avgjort på straffeslag. Der viste Vålerenga seg sterkest.

— Jeg vil selvfølgelig vinne på straffer, men det klarte vi ikke. Vålerenga var litt mer krigerske enn oss, oppsummerer Petter Thoresen til TV 2 etter kampen.

Jørgen Karterud avgjorde til slutt da han banket inn seiersmålet over snapphansken til Henrik Holm. Vålerenga scoret på to av sine straffer, mens bare Philippe Cornet lyktes for Oilers. Dermed kunne Vålerenga juble for seier i romjulskampen mot serielederne fra Stavanger.

— Jeg er veldig fornøyd med å vinne. Det var surt å slippe inn mål på slutten, men sett under ett skal vi være fornøyd med to poeng, sier Espen «Shampo» Knutsen til TV 2. ## Topp ramme

Foran et sjeldent godt besøkt Jordal Amfi var det den tallrike hjemmefansen som hadde mest grunn til å være fornøyde med åpningen på kampen.

— Jeg er litt spent etter et langt opphold, men rammen er topp. Det er moro. Det er alltid gøy at Oslo-folk kommer for å se på Oilers. Det er vel derfor de kommer, for å se på et topplag? sa Oilers-trener Petter Thoresen med et smil til TV 2 før kampen.

Men noe å juble for fikk de ikke - selv ikke da Tommy Kristiansen bød hjemmelaget på to sjanser i powerplay. Heller ikke den tredje overtallsperioden klarte Vålerenga å utnytte, og dermed gikk lagene i garderoben etter den første perioden med 0-0. Det hadde Oilers klart mest grunn til å være fornøyde med. Hadde det ikke vært for en god Henrik Holm kunne Vålerenga for vært foran med flere mål.

Oilers bedre

I midtperioden var det en helt annen klasse på Oilers. Stavanger-laget gikk rett i angrep – og Peter Lorentzen var nære scoring på direkten. Det satte tonen for en periode som i hovedsak skulle handle om Oilers. Vålerenga slet med å komme seg ut av egen sone, og produserte knapt en eneste sjanse mot Holm i Oilers-målet. Derfor var det ikke ufortjent da Andy Sertich kunne skyte inn Oilers-ledelse etter halvspilt midtperiode. Oilers-backen fant åpningen i powerplay og satte pucken forbi en dekket Steffen Søberg.

Oilers fortsatte å dominere i minuttene etter scoringen. De kunne økt ledelsen flere ganger, men klarte ikke å være nøyaktige nok. Det pleier ofte straffe seg. Andy Sertich er noe så sjeldent som en back som knapt tar utvisninger. Ikke én gang hadde Oilers-forsvareren sittet utvist denne sesongen – ikke før han dro ned Jonas Oppøyen foran egen keeper mot slutten av 2. periode på Jordal. Og på den fjerde overtallssjansen stemte det for Vålerenga. Jørgen Karterud fikk en fin pasning på tvers, avsluttet på direkten og tvang pucken forbi Henrik Holm. Det var passe populært på Oslo øst og ga Vålerenga momentum inn mot den tredje perioden.

Misbrukte muligheten

Nick Bruneteau har imponert for Oilers i første halvdel av sesongen. Oilers-backen har nok både spilt og skutt bedre enn han gjorde mot Vålerenga mandag kveld, men avslutningen etter 44 minutter snek seg likevel inn bak Søberg. På stillingen 2-1 til Oilers hadde Petter Thoresens lag fått kampen dit de ville ha den. Dessverre for Oilers-fansen tok ikke laget vare på muligheten.

Først utlignet en kombinasjon av Henrik Holms spak og Rasmus Juells kølle til 2-2 for Vålerenga. Oilers-målvakten klarte ikke kontrollere returen etter et skudd fra Tallak Lyngset – og på et eller annet vis skled pucken over streken. Noen minutter senere var det derimot ingen tvil om hvem som var målscorer da Vålerenga gikk opp til 3-2. ## Trygg fikk sjanser

Mathias Trygg fikk to sjanser fra god posisjon. Den første satte han over. Ti sekunder senere fikk han pucken i samme posisjon. Denne gangen valgte han å spille inn foran til Filip Gunnarsson som enkelt kunne styre inn 3-2 bak en utspilt Henrik Holm. Den scoringen så lenge ut til å bli avgjørende. Oilers hadde pucken mye, men klarte ikke skape de store sjansene foran Søberg. Ikke før de plukket ut Henrik Holm og spilte seks mot fire det siste halvannet minuttet. Josh Soares var arkitekten, Andy Sertich målscoreren da Oilers utlignet til 3-3 på høydramatisk vis. Da var det stille i Jordal Amfi – hvis vi ser bort fra den jublende klikken med Oilers-fans i den ene svingen. Til sist var det likevel hjemmefansen som hadde grunn til være mest fornøyde.