Trønderen Andreas Martinsen fortsetter å markere seg i Colorado Avalanche og NHL. I natt spilte han nok en god kamp i 2-1-tapet mot Arizona Coyotes og ble belønnet med karakteren B+ av nettstedet BSN Denver. Han fikk likevel mest oppmerksomhet da han etter en tøff takling på Klas Dahlbeck, havnet i slåsskamp med Steve Downie.

Downie, som var tydelig misfornøyd med taklingen, er kjent som en tøff spiller, men Martinsen kom best ut av slåsskampen. Nordmannen fikk inn en rekke slag og veltet motstanderen i bakken. Downie ble straffet med en 17 minutters utvisning, mens Martinsen slapp unna med fem minutter.— Slik er det når man spiller på måten jeg gjør. Noen ganger må man ta ansvar og jeg prøvde bare å gjøre mitt beste. Han er en tøff fyr og jeg har ikke slåss like mye som han, men det er en del av spillet, sa Martinsen da han ble intervjuet av Altitude TV etter andre periode.

Hendelsen skjedde rett foran Avalanche sin innbytterbenk og Martinsen ble heiet frem av ivrige lagkamerater.

— Jeg hørte et par «du har ham, du har ham», men man legger ikke så mye merke til det. Man prøver bare å fokusere og ikke bli truffet i ansiktet, sa trønderen og smilte.

Får skryt på sosiale medier

25-åringen fikk en stor runde applaus fra supporterne, både da han gikk av isen og da han ble intervjuet før tredje periode. Heller ikke på sosiale medier lot reaksjonene vente på seg.

— Andreas Martinsen er på vei til å bli en ekte supporterfavoritt, skriver Denver Post-journalist Mike Chambers på Twitter.

— Martinsen knuste nettopp Steve Downie. Hei, Norge, kan vi beholde ham?, spør Mile High Hockey.

— Først Chris Neil, så Stevie Downie. Martinsen er ikke redd for noen. For et beist, skriver en annen supporter.

Ny kamp i natt

Martinsen klarte imidlertid ikke å hindre at det ble tap for laget fra Denver mot Coyotes. Jarome Iginla ga Arizona ledelsen i første periode, før Michael Stone utlignet tidlig i tredje. Dermed gikk kampen videre til spilleforlenging, der danske Mikkel Bødker sikret seieren for Coyotes. Martinsen fikk til sammen 11,48 minutter på isen.

Neste kamp for Avalanche og Martinsen spilles allerede i natt. Klokken 02.30 møter de San Jose Sharks på bortebane. Sharks har like mange poeng som Avalanche, men har spilt to kamper mindre. Lagene møttes også i Denver 1. november. Da endte det med et knepent 4-3-tap for Avalanche.