Etter noen hektiske dager var Yttergård Jenssen hjemme hos familien sent på kvelden før lille julaften. I Olsgårdlia med utsikt mot Kvaløya ventet slekten spent på at Ruben og kona Maria skulle komme fra profftilværelsen i Kaiserslautern.

Men denne gangen var det ikke Rubens fotballprestasjoner familien var mest opptatt av. Den oppmerksomheten fikk Leonard, parets snart tre måneder gamle sønn.

Ruben Yttergård Jensen tilbake på Kaiserslautern-laget. Foto: Digitalsport

– Det er godt å komme hjem til jul å treffe hele familien. Vi merka det da vi landet i Tromsø, sier Yttergård Jenssen med sønnen på armen og hunden Nala løpende rundt beina hjemme i stua hos pappa Truls Jenssen og mamma Ann-Torild Yttergård. – Å få Leonard inn i familien er tårevått og veldig hyggelig. Bestemødrene er helt med , sier Truls Jenssen med et smil.

– Vi har hatt besøk av oldeforeldre, besteforeldre, onkler og tanter, i Tyskland, så familien har hjulpet oss veldig den siste tiden, sier Maria Evertsen Berg.

Tillit etter fødselen

Etter en utfordrende start på sesongen med lite spilletid snudde det for Ruben etter fødselen 1. oktober. Bare tre dager senere fikk han tillit fra start, og har beholdt plassen siden.

– Kanskje det å bli pappa lettet på noe for Ruben. Det viktigste er uansett å få den tilliten. Da jeg ble pappa i min tid hadde det litt å si for prestasjonene. Man får et annet perspektiv, sier Truls Jenssen.

— Mye jobb ligger bak at jeg nå spiller, men det er absolutt spesielt at jeg var inne på laget igjen bare noen dager etter at jeg ble pappa, sier Ruben Yttergård Jenssen.

I fjor feiret Yttergård Jenssen julaften i Tyskland fordi laget hans spilte kamp så sent at han ikke rakk fly hjem til Norge.

– Det er jo litt spesielt å gjøre noe annerledes, men det blir ikke det samme som å være her, sier Ruben.

Skadetrøbbel

I den nest siste kampen før juleferien fikk han en smell i ankelen som han fortsatt sliter med.

– Jeg regner med å være tilbake i full trening ganske kort tid etter at vi er tilbake i Tyskland 3. januar.

Tiden i Tromsø brukes på å forberede seg til en tøff vårsesong i Tyskland der målet er å rykke opp til 1. Bundesliga. I mars spiller dessuten Norge en viktig kamp mot Kroatia i EM-kvalifiseringen der Yttergård Jenssen håper å være med.

– Jeg håper 2015 blir min beste sesong. Mye hard trening ligger bak, og jeg vil fortsette i den samme trenden, sier han.