Justyna Kowalczyk er én av Polens største idretsstjerner, og får massiv medieomtale i landets aviser.

Alle idrettsutøvere er imidlertid ikke like eksponert, og nettopp det er tema i skistjernes siste blogg for nettstedet sport.pl.

Kowalczyk argumenterer for at polske medier bør bruke mer ressurser på å dekke mindre populære idretter.

— OL er et av de viktigste målene for enhver idrettsutøver. Det er heder og ære. For mange er det også et viktig utstillingsvindu, for å sikre fremtiden. Jeg skriver ikke om meg selv, fordi fremtiden min er for lengst sikret, og berømmelsen ville jeg ha gitt fra meg uten en blunk. Jeg skriver om utøverne som bedriver mindre populære idretter, skriver Kowalczyk i bloggen.

Aller verst er situasjonen for Paralympics-utøvere, mener Kowalczyk.

— I Polen blir prestasjonene deres ignorert. Ingen TV-kanal som når ut til alle sender Paralympics på TV, skriver Kowalczyk.

Følger i Bjørgens fotspor

Videre beskriver Kowalczyk disse idrettsutøverne som «moderne helter» og at Polen bør være stolt av at de tok 36 medaljer under Paralympics i London.

Justyna Kowalczyks argeste rival gjennom en årrekke, Marit Bjørgen, har også flere ganger uttrykt sin beundring for funksjonshemmende idrettsutøvere.

I mai 2014 deltok hun på et arrangement sammen med Kjetil Jansrud i sammenheng med TINE-stafetten, der hun testet ut hvordan det var å drive idrett med et handicap.

Her spurter Marit Bjørgen i rullestol under TineStafetten i 2014. Foto: NTB SCANPIX

— Det setter perspektiv på ting. Man skal være utrolig glad for at man er frisk. Ikke minst er det imponerende. Jeg har stor respekt for de som sitter i rullestol, eller er funksjonshemmede, sa Bjørgen i den sammenheng.I 2014 tok Bjørgen initiativ til kampanjen #trenilag, der hun blant annet gikk i bresjen ved å trene sammen med Paralympics-utøver Birgit Skarstein, som blant annet konkurrerer i roing og langrennspigging.

— Vi mener vi har godt av å trene sammen uansett hvilken funksjonshemning man måtte ha. Vi lærer av hverandre og ser opp til hverandre for de utøverne vi er, sa Bjørgen i et Aftenposten-intervju om kampanjen i august 2014.