Polens langrennsess Justyna Kowalczyk avsluttet 2014/15-sesongen med å operere sitt høyre kne for annen gang.

32-åringen har imidlertid allerede begynt forberedelsene til vinteren hun håper vil revansjere en noe skuffende VM-sesong.

sin Facebook-side fortalte Kowalczyk denne uken at hun hadde gjennomført en «lett og forsiktig» treningsøkt på seks timer — kun seks uker etter operasjonen.

Alt gikk imidlertid ikke som det skulle.

— På morgenen trynet jeg på rulleski. Kneet ser ut som en ballong, men det går bra, fortalte Kowalczyk.

Skistjernen benyttet også muligheten til å sende et stikk i retning Apoloniusz Tajner, presidenten i det polske skiforbundet, for at landslaget ikke har investert i en fast fysioterapeut.

— Det gjenstår bare å overbevise president Tajner, det siste området du ønsker å spare penger på er fysioterapi, skrev Kowalczyk, før hun la til:

— Rivalene mine ler av meg når de får vite at jeg må kjempe for disse sakene i mediene.

Skrev at Norge dreper langrennssporten

Tajner svarte raskt — også han i mediene.

— Dette er selvfølgelig et økonomisk problem. Justyna valgte ut en person, med et navn jeg ikke skal avsløre, men han er veldig fyr. Vi må alle møtes og diskutere om dette er noe vi har råd til. En fysioterapeut er selvfølgelig en rolle vi trenger, sier den tidligere kombinertløperen til den Warszawa-baserte tabloidavisen Super Express.

Det er store økonomiske forskjeller mellom de ledende nasjonene i langrennsverdenscupen.

Forskjellene mellom de økonomiske midlene i det norske forbundet og andre forbund har gang på gang blitt et tema de siste årene. I desember skrev Kowalczyk at Norge «dreper langrennssporten» i en kronikk.

- Justyna forlanger alt med en gang

Forbundspresident Tajner understreket også at det er en prioritet for forbundet å sikre at Kowalczyk er fornøyd.

— Justyna er en person som forlanger å få alt med en gang, men jeg må forhøre meg med forbundsstyret. Vi vil prøve å gjøre alt i vår makt for at hun skal bli fornøyd, for hun er tross alt unik.

Kowalczyk er fortsatt det polske lagets ubestridte stjerne, selv om Sylwia Jaskowiec, som vant bronse på VM-lagsprinten sammen med Kowalczyk, viste oppløftende form i den nylig avsluttede sesongen.

Den kommende vinteren får vi se mindre til Kowalczyk i verdenscupen. Hun har nemlig bestemt seg for også satse på langløp.

Kowalczyks plan er å satse frem mot OL i Pyeongchang i 2018.