Ondraseks kontrakt går ut etter årets sesong, og dersom TIL skal få betalt for spissen bør han selges i vinter. En av grunnene til at Ondrasek kan være på vei ut er hans høye lønn som ble signert da TIL hadde en annen økonomisk hverdag i 2012. I TIL er de forberedt på et liv etter spissen har kom til klubben foran 2012-sesongen.

— Vi skal få til gode løsninger uansett. Ledelsen i klubben har sagt at dersom vi selger noen skal vi ha rom og mulighet til å hente noen, og da vil det være en mulighet for oss, så vi får vise hva som kan skje, sier Nilsen, som understreker at han føler at klubben har god kontroll ettersom stallen er fylt opp etter at fem nye ble signert før nyttår.

Økonomifokus

At klubben kommer til å prøve å hente en erstatter for Ondrasek bekreftes av Ulf Johansen, klubbens administrerende direktør.

— Så lenge vi holder oss innenfor de økonomiske rammene vi har så styrer "sporten" veldig mye selv, og det vil derfor være naturlig å hente en erstatter, sier Johansen.

Men overgangssummen fra et eventuelt salg av Ondrasek - som per i dag har en markedsverdi på mellom tre og fire millioner kroner - vil trolig ikke i sin helhet gå til en ny spiller.

— Sannsynligvis blir ikke alt bli brukt på et nytt kjøp. Vi må tenke økonomi og det er ikke sikkert at den nye spilleren koster like mye som vi får inn, sier Johansen.

Tøft marked

Men Nilsen poengterer at å finne angrepsspillere er utfordrende.

— Det er kjempevanskelig. En ting er å finne en slik spiller, en annen ting er å prøve å gjøre det nærmest uten penger, sier Nilsen.

Han sier klubben ikke aktivt har begynt å se etter en erstatter for Ondrasek.

— Vi har bare diskutert internt, men vi har ikke gjort noe som helst tiltak, og vi har heller ikke begynt å sondere ut dersom, om og hvis det skulle skje noe med våre spillere, sier Nilsen, som presiserer at klubben ”har løsninger og vet hva vi skal gjøre, men det er ikke noe vi stresser med” dersom for eksempel Ondrasek skulle bli solgt.

Interne diskusjoner

Etter innledende samtaler med tsjekkeren om framtiden varsles det at man vil ta en ny prat med Ondrasek før turen til La Manga i midten av måneden.

— Overgangsvinduet for mange land stengte tidligere denne uka, men fortsatt er land som Sverige, Danmark, Kina og Russland er åpent noen uker til. Nå får vi bare se på hva som skjer, men det er ikke noe som har endret seg for vår del. Så lenge han er her jobber vi hardt med han og få han så bra som mulig, sier Steinar Nilsen til iTromsø.

Foreløpig er det tilsynelatende lite interesse for Ondrasek.

— TIL har ikke mottatt noen henvendelser på Zdenek Ondrasek den siste tiden, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

— Det har vært noe interesse, men ingenting konkret, sier Ondrasek-agent Emil Kovarovic til iTromsø.