Sent onsdag kveld snakket en sliten Åshild Samnøy med bt.no etter Branns skandaløse årsmøte. Samnøy ble etter hvert en av hovedaktørene i det som endte med at Kjell Tennfjord trakk seg som styreformann en drøy time etter at han ble klappet inn i jobben.

— Dette var veldig trasig. Samtidig er det noe vi må håndtere. Det er viktig for meg å presisere at mitt kandidatur ikke var viktig for meg i det hele tatt. Jeg har sagt at man gjerne må finne en annen. Men for meg er det viktig at det var årsmøtet som skulle bestemme. Det underliggende i denne saken er jo hvem som skal bestemme, sier Samnøy.

SMILTE FØRST: På overflaten var tonen god mellom Åshild Samnøy og Kjell Tennfjord. Foto: Rune Sævig

Etter at hun ble gjenvalgt som styremedlem, trakk Kjell Tennfjord seg som formann. Tennfjord presiserte siden at det ikke handlet om Samnøy som person, men om styrets kompetanse. — Hva tenker du om at han trakk seg?

— Det ble jo sagt at det kunne skje, samtidig var det jo ikke noe man kunne vite. Når årsmøtet velger, er jeg ikke vant til at slikt skjer. Det har jeg aldri vært borti i mitt tidligere organisasjonsliv.

— Tjene klubben

Rolf Barmen kom med klare antydninger om at årsmøtet burde vrake Samnøy, og sa blant annet at han ikke helt kunne kjenne seg igjen i hennes støttespilleres positive innlegg til hennes fordel.

— Det har jeg ikke så lyst å kommentere. Jeg kan stå for det jeg har gjort i styret.

- Han kom med hentydninger om at du ikke er kompetent?

— Det er trasig, men han må få lov til å mene det.

- Har du fortsatt lyst til å sitte i Branns styre?

— Det kan jeg ikke si noe om, men for meg har det ikke handlet om hva jeg har lyst til. Det har handlet om å tjene klubben.

— Hva tenker du rundt det at du ble en av hovedpersonene i et av Sportsklubbens mest skandaløse årsmøter noensinne?

— Det er ikke kjekt.