Chung Mong-joon har kunngjort at han vil stille ved presidentvalget i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) 26. februar. Onsdag snakket han om sitt presidentkandidatur under en sportskonferanse i London.

Der benyttet han anledningen til å gå til frontalangrep på den sittende FIFA-presidenten.

— Blatter er en hykler og en løgner, sier Mong-joon.

Presidentkandidaten varsler at han vil gå til søksmål mot Blatter for underslag. Bakgrunnen for søksmålet er korrupsjonen under Blatters regjeringstid, og at Blatter nekter å oppgi hva han og andre FIFA-topper får i lønn. Mong-joon sier at søksmålet kan komme på 100 millioner dollar, rundt 835 milliarder norske kroner.

Han mener både Blatter og generalsekretær Jérôme Valcke burde vært utestengt på livstid for tidligere korrupsjonssaker i FIFA.

Risikerer 15 års utestengelse

Tirsdag fortalte Mong-joon at han risikerer å bli utestengt fra FIFA i 15 år. Han forklarte at FIFAs etiske komité etterforsker ham for hans rolle i Sør-Koreas kandidatur for å få VM i 2022. Beskyldningene omfatter at han skal ha foreslått å opprette et fond hvor landet lovet å bidra med midler til utviklingsprosjekter om de ble tildelt VM. Mong-joon mener dette er anklager han allerede er blitt frikjent for, og at etterforskningen er blitt gjenopptatt for å ødelegge hans presidentkandidatur.

— Denne svertekampanjen viser at jeg er den beste kandidaten til å bli FIFA-president, sier Mong-joon, som selv har sittet i FIFA-styret i en årrekke.

Han mener presidentkampen står i fare for å bli en farse.

Blatter om bråket: - Skandaløst

Blatter etterforskes av sveitsisk politi for salg av TV-rettigheter, og presidentkandidat Michel Platini har også måttet svare på spørsmål fra politiet om en millionutbetaling fra FIFA i 2011. I et intervju med det tyske magasinet Bunte går Blatter hardt ut mot etterforskningen mot ham.

— Jeg blir fordømt uten at det er noen beviser mot meg. Det er skandaløst, sier Blatter.

Flere av FIFAs største sponsorer har krevd at Blatter går av umiddelbart. Selv er Blatter fortsatt klokkeklar på at han vil fortsette frem til valget 26. februar.

— Jeg vil kjempe frem til 26. februar. For meg selv og for FIFA. Jeg er overbevist om at det onde vil komme frem i lyset og at det gode vil seire, sier Blatter.