Etter Chris Froomes maktdemonstrasjon på Tourens første fjelletappe, mente flere at årets ritt var så godt som avgjort.

Følg rittets 16. etappe direkte her!

På de neste fjelletappene var det status quo mellom briten og hans antatt tøffeste konkurrent Nairo Quintana. Men der Froome var råsterk på den første fjelletappen, var det Quintana som sto for majoriteten av angrepene på de neste.

— Kan nesten ikke vente

Nå varsler 25-åringen at det bare er en forsmak på hva som venter i Alpene. Der må han hente 3'10 på Froome om han skal stå med den gule trøyen i Paris.

— Jeg kan nesten ikke vente på Alpene. Vi har et sterkt lag, og det har vi vist gjennom flere angrep. Vi er veldig sultne, forklarer Quintana utenfor lagbussen etter den 15. etappen.

Joker Valverde

For Movistar har to kort å spille. Colombianeren er deres ubestridte kaptein, men Alejandro Valverde er på fjerdeplass sammenlagt, fire minutter bak Froome. Den spanske veteranens sterke kjøring i fjellene gir taktiske muligheter i deres offensiv mot Team Sky og den britiske sammenlagtlederen.

Etter hviledagen tirsdag venter fire krevende fjelletapper i Alpene. Tre av dem har målgang på toppen av et fjell. Alpe d'Huez er den siste testen da målstreken på den 20. etappen er lagt til det legendariske Tour de France-fjellet.

— Vi skal angripe flere ganger. Om vi ikke lykkes før den 20. etappen, må vi gamble alt vi har for å lykkes på den siste fjelletappen, sier Quintana.

Siste ord er ikke sagt i kampen om den gule trøyen, selv om Froome har en tilsynelatende trygg ledelse på drøyt tre minutter. Mandagens etappe har en krevende avslutning, men det er først fra og med onsdag at de virkelige slagene vil stå mellom sammenlagtkanonene.

Her følger du mandagens etappe direkte!