BEIJING: Huihui Lyu måtte gråte litt selv om det ble sølv i spydfinalen for kvinner. Helt til siste omgang hadde hun gullet i lomma.

Bortsett fra i kappgang hadde ikke Kina tatt et eneste gull på hjemmebane før avslutningsdagen. Derfor var Huihui Lyu opprømt og glad i spydvingen, og 60.000 kinesere jublet.

Lyu ledet med 66,13 meter – ny asiatisk rekord.

Så kom Katharina Molitor i siste omgang. Den tyske jenta var utenfor pallen med 64,74, men fikk kjempetreff, og spydet fløt til ny årsbeste i verden, 67,69. Molitor jublet vilt, mens gråten tok den kinesiske jenta. Selv en stund etterpå da hun poserte med flagget, greide hun ikke å holde tårene unna.

To dobbeltvinnere

Det ville vært første gang siden 1991 med kinesisk gull i spyd. I Tokyo vant Xu Demei, men siden har ingen asiat vært på pallen.

Spydhistorien inneholder for øvrig bare to dobbeltvinnere. Trine Hattestad tok gull i 1993 og 1997, mens Osleidys Menendez fra Cuba vant i 2001 og 2005.

Tittelforsvarer fra Moskva, Christina Obergföll, måtte nøye seg med fjerdeplass, men Tyskland hadde altså arvtageren klar.