I et langt innlegg på sin egen Facebook-side, forteller Tottenham-spiss Emmanuel Adebayor åpenhjertig om problemer med familien.

— Det er sant at familieproblemer bør holdes interne, men jeg gjør slik at andre familier kan lære av hva som skjedde med min, skriver Adebayor i innledningen av det lange innlegget.

Togoleseren forteller detaljert om hendelser med hver enkelt av familiemedlemmene sine. Som broren Rotimi, som Adebayor beskriver som en tyv.

— Da jeg var i Monaco, tenkte jeg at det ville være bra å ha en familie av fotballspillere. Så jeg sørget for å gi Rotimi en plass på et fotballakademi i Frankrike. I løpet av noen få måneder, hadde han stjålet 21 telefoner fra sine 27 lagkamerater, forteller Adebayor.

- Gud vet hvor mye penger jeg har gitt bort

Spissen, med en fortid i blant annet Arsenal, Real Madrid og Manchester City, forteller også om sine andre søsken, som han har har gitt penger og husrom i mange, mange år.

For eksempel lot han sin eldste søster Yabo bo i et hus han nylig hadde kjøpt i Ghana for over en million dollar. Han lot også halvbroren Daniel bo der. Men da Adebayor besøkte huset noen måneder senere, fikk han seg en reell overraskelse.

— Det var fullt av biler i innkjøringen. Søsteren min hadde bestemt seg for å leie ut huset uten min viten. Og hun hadde kastet ut Daniel, og det huset hadde rundt 15 rom. Da jeg ringte for å få en forklaring, skjelte hun meg ut i 30 minutter. Jeg ringte moren min, og hun gjorde det samme. Søsteren min kaller meg utakknemlig. Spør henne om bilen hun kjører, skriver Tottenham-spissen.

Han går også ut mot broren Kola, som har bodd i Tyskland i over 25 år. Adebayor forteller om at han har gitt store summer med penger til broren da han ba om hjelp til å starte er bedrift. "Hvor er den bedriften i dag", spør han. Han ga også broren penger til å fly tilbake til Togo da broren deres Peter døde etter sykdom, men Kola dukket aldri opp.

— Og i dag er det den samme broren som forteller folk at jeg var innvolvert i Peters død. Hvordan? Og det er den samme broren som solgte feilaktig informasjon om familien vår til The Sun for å tjene penger, skriver Adebayor.

Nektet adgang til syk bror

Den som kanskje får hardest medfart av Tottenham-spissen er hans egen mor. Adebayor forteller om hvordan ha brukte sine første lønninger på å bygge et hus til familien sin, hvordan han tok med moren opp på scenen og takket henne da han ble kåret til Årets afrikanske spiller i 2008 og at han tok henne med til London for å medisinsk hjelp. Men da han ringte for å fortelle at han hadde fått en datter og hun var blitt bestemor, la hun på.

Ifølge Adebayor har også moren fått et stort antall penger for å starte en egen bedrift.

Han forteller også om tiden før broren Peters død. Adebayor var i Ghana da han hørte at broren var syk, og kjørte umiddelbart to timer for å være med broren. Da han kom fram, fikk han beskjed av moren om at han ikke kunne se broren.

— Hun ba meg bare gi henne penger, så skulle hun ta seg av resten. Gud vet hvor mye jeg ga henne den dagen.

I 2005 forsøkte Adebayor å samle familien til et møte for skvære opp med familien.

— Da jeg spurte om deres mening, sa de at jeg burde bygge et hus til hver enkelt og gi dem en månedslønn, skriver spissen.

— I dag er jeg fremdeles i live og de har allerede delt alle mine eiendeler, i tilfelle jeg skulle dø.