Jeg fulgte trekningen av MFKs motstander til neste runde i Champions League direkte på UEFAs hjemmeside. Like etter MFK ble trukket opp fra bollen poppet det opp med saker på landets nettaviser med titler som hentydet at Molde hadde hatt en lett trekning og en drømmetrekning.

Min første tanke når jeg hørte motstander var: Oi, dette blir tøft. Samtidig tenkte jeg at slike lag må slås om man drømmer om å spille i Europa. Men lett – det tenkte jeg aldri. For meg var det en helt midt-på-treet-trekning. Det fantes litt verre, men også noen en god del bedre alternativ.

Blogger om Molde: Knut Lillebakk.

Nå skal jeg ikke engang prøve å late som jeg har den minste oversikt over verken Dinamo Zagrebs kvaliteter eller spillere. Men det slår meg, når jeg går inn og ser på kroatenes lag, at her kryr det av gode fotballspillere. De har en haug med landslagsspillere, tidligere eller nåværende, fra langt større fotballnasjoner enn Norge.

Men, det er et men. Kroatene skal faktisk slå Fola Esch fra Luxembourg først – de spilte 1-1 i Kroatia i første kamp. Men jeg tror de går videre uansett, nesten like sikkert som jeg tror Molde går videre etter kampen i Armenia. Hvis så ikke skjer, skal jeg innrømme at Molde har hatt en fin trekning.

Molde starter på bortebane i eventuell kamp mot Dinamo Zagreb.

Tradisjonelt så sies det at det er en fordel å starte på bortebane. Jeg vet ikke sikkert om det er en fordel.

Faren er at man blir veldig defensive i den første kampen, og dermed får et veldig skeivt utgangspunkt før hjemmemøtet. I motsatt fall vet man hva man må gjøre på bortebane.

Og om Molde FK får et tøft utgangspunkt fra bortekampen, så kan de sikkerhetsansvarlige i byen få det like tøft som hjemmelaget.

Dinamo Zagreb har følge av supporterklubben Bad Blue Boys, som sist de besøkte Norge, skapte masse trøbbel i Bergen.

Ifølge Wikipedia måtte den bergenske politistyrken trå til med 39 politimenn for å få sendt 39 blakke supportere på charterfyet hjem til Kroatia. Det var også enkelte problemer med supporterne før kampen, blant annet i Sandefjord, hvor de først kom til Norge.

Om Molde skal komme videre til play-off, om det så er et kroatisk eller luxembourgsk lag de møter, vil det være en enorm prestasjon. I et eventuelt play-off blir motstanden enda tøffere. Men i fotball er alt mulig. Også at lille Molde får en «lett» trekning neste runde, og spiller Champions League denne høsten.