Jobben, som per i dag innehas av Jostein Vinjerui, ble lyst ut tidligere i vinter.

Nå nærmer det seg en avklaring av hvem som får jobben. En styringsgruppe har de siste ukene intervjuet en rekke kandidater.

— Styringsgruppa skal møtes under nordnorsk mesterskap på ski i Bodø i helga. Der skal vi trolig ta en avgjørelse, sier Per Oskar Andersen, leder i styringsgruppa til iTromsø.

Han vil ikke bekrefte hvem som er blant søkerne med unntak av Vinjerui.

— Jeg har ingen ytterligere kommentarer til søkerlista med unntak av at vi har hatt en god prosess og håper å finne den rette kandidaten. Målet er at det skal bli offentliggjort i løpet av NM del 2 på ski i Harstad om en ukes tid, sier Andersen.

Tre kandidater

Etter det iTromsø kjenner til skal det som i utgangspunktet var fem kandidater ha blitt til tre, og at styringsgruppa skal ha en formening om hvem som bør få jobben. I tillegg til Vinjerui kjenner iTromsø til at Kristian Skogstad, trener for rekruttlaget til Team Nord-Norge skal være meget aktuell. Blant søkerne finnes også et mer ukjent navn. Roy Helge Larsen er smører på det rekruttlaget til Team Nord-Norge og har vært til intervju.

Team Nord-Norge-løper Snorri Einarsson snakker her med Kristian Skogstad etter 15-kilometeren i NM på Røros. Foto: Øyvind Sivertsen

iTromsø har tidligere spekulert i kandidater som Esben Tøllefsen og Øystein Ånesen, men ingen av disse er ifølge Andersen ikke på søkerlista.Blant annet skal stillingsprosenten i jobben være noe som ennå ikke er bestemt. Jobben er i dag en full 100 prosent stilling, men tidligere har Andersen åpnet for at denne kan kuttes.

— Positiv utvikling

Vinjerui håper han får fortsette i jobben og var sist uke på intervju med Brit Baldishol og Ulf Morten Aune som representanter for styringsgruppa.

— Jeg var på intervju i forrige uke og håper jeg får fortsette. Utviklingen laget har hatt har vært positiv og god. Jeg vet hvordan jeg ønsker å utvikle teamet videre blant annet med å jobbe videre med prestasjonskulturen. Kulturen er bra fra før, men vi har fortsatt litt å gå på, sier Vinjerui til iTromsø.

Jobben som trener for Team Vestlandet har også vært lyst ut.

— Jeg søkte ikke på jobben fordi jeg brenner mer for nordnorsk enn vestnorsk langrenn, sier Vinjerui.

Skogstad ønsker ikke å bekrefte om han har søkt på jobben, men sier han har planer om å fortsette i jobben som trener der han er i dag.