Nylig ble det klart at trenerjobben for regionlaget Team Nord-Norge skal lyses ut. Det betyr at dagens trener Jostein Vinjerui må søke på jobben om han skal være aktuell.

Det er også flere andre kandidater til jobben. I går sa leder av styringsgruppen, Per Oskar Andersen, at det er viktig at den treneren man skal ha kjenner til de nordnorske forholdene og løperne.

Kristian Skogstad (31) er trener for Team Nord-Norge rekrutt og har etter det iTromsø kjenner til en høy stjerne lokalt. Han svarer slik på spørsmål om det er aktuelt å søke på jobben som trener for Team Nord-Norge:

Landslagssmører Esben Tøllefsen er her avbildet under NM på ski. Foto: Øyvind Sivertsen

– Om styringsgruppa skulle ringe meg, vil jeg svare dem. Dette er nytt for meg, og jeg har ikke rukket å gjøre meg opp en mening om saken. Jeg har jo ambisjoner, men jeg føler litt forpliktelse for det laget jeg har nå og vil hjelpe dem, sier Skogstad. LES OGSÅ: Theodorsen tok NM-sølv

Men langrennstreneren legger ikke skjul på at det er en attraktiv jobb som skal lyses ut og at det er smigrende at hans navn nevnes i en slik sammenheng.

– Det er mange gode skiløpere i nord. Selvfølgelig er det en kjempebra trenerjobb, men Jostein er fortsatt trener der og det er ingen som har sagt at han ikke skal trene laget neste sesong heller, understreker Skogstad, som har kontrakt ut årets sesong med rekruttlaget.

Fra landslag til regionlag?

iTromsø brakte søndag nyheten om at Esben Tøllefsen gir seg som landslagssmører etter årets sesong.

På direkte spørsmål om han kan tenke seg å søke på Team Nord-Norge-jobben svarer han:

Øystein Ånesen utelukker ikke at han søker på jobben som trener for Team Nord-Norge. Foto: Tobias Stein Eilertsen

– Det kan bli aktuelt, ja, men det er slettes ikke sikkert.En annen kandidat kan være Øystein Ånesen (37). Han var kretslagstrener i to sesonger for noen år siden, da Sara Svendsen og Snorri Einarsson var spydspisser på laget. Ånesen utelukker heller ikke at han kan søke på jobben.

– Jeg er veldig glad i å jobbe med langrenn og har egentlig lyst å komme tilbake og jobbe mer med langrenn enn de siste årene, sier Ånesen, som var en del av smøreteamet til Team Nord-Norge under sist helgs NM på ski.

– Samtidig vet jeg at det kreves ekstremt mye. I sesongen november til mars er det ekstremt mye reising og jobbing. Så det er en vurdering som må tas med tanke på familieliv og det at man har tre unger, legger han til.

– Bør bo i Tromsø

Ulf Morten Aune, tidligere suksesstrener for sprintlandslaget, er med i styringsgruppa til Team Nord-Norge:

– Det er klart at dette er en attraktiv for trenere med ambisjoner. Man er trener for de beste landslagsløperne i Nord-Norge. På samtlige regionlag har løpere vært ute i verdenscup og samtlige har tatt poeng, sier Aune, som nå er landslagskoordinator i Norges Skiforbund.

Han henviser til styringsgruppas leder når det gjelder å kommentere enkeltnavn, men er ganske klar på at treneren for Team Nord-Norge bør bo i Tromsø, siden de fleste løperne har base her.

– Ja, egentlig. Det er ikke noe absolutt krav, men det er en stor fordel,sier Aune.

FAKTA: REGIONLAGENE PÅ SKI

  • Regionlagene er en felles satsing mellom Norges Skiforbund Langrenn og Veidekke som generalsponsor.

  • Lagene representerer utøvere som ligger rett under dagens langrennslandslag, og som har ambisjon om å bli eliteutøvere.

  • Teamene er Team Nord-Norge, Team Trøndelag, Team Innlandet og Team Oslofjord.

  • Her i nord er det også et Team Nord-Norge rekrutt, som sponses av Sparebanken Nord-Norge.