«Det var noe litt 2014 over Viking i dag»

BLOGG: I England har de et herlig ord: ”Bouncebackability”. Det handler om evnen til å slå tilbake etter et surt nederlag. Jeg håper og tror at Viking har den evnen.

Årets sesong har i så langt vist et Viking-lag som ikke går på en tapsrekke. To ganger denne sesongen har Viking tapt to kamper på rad. Bortsett fra det har Viking faktisk vist litt ”bouncebackability”. Laget slo tilbake etter hjemmetapet mot FKH ved å slå Sarpsborg på bortebane. Viking gruste Aalesund 4-1 etter å ha tapt med samme siffer i Drammen helgen før. Jeg satser på at vi viser samme evne når Tippeligaens bunnlag, Sandefjord, kommer på besøk lørdag.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE FRA VIKINGS KAMP ØVERST I SAKEN.

Tafatt

For Viking har virkelig noe å revansjere. I oppgjøret der vi hadde et lønnlig håp om at Odd skulle ha bakrus etter Dortmund-kampen var det Viking som virket ute av slag. Jeg fikk ikke sett hele kampen, men det var noe tafatt, noe veldig 2014 over laget.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Hva som var galt er det ikke lett å sette fingeren på. Noen ganger er det bare slik at ting ikke fungerer. Fotball er et enkelt spill, men du trenger også elleve stykker som er påskrudd og som vil spille ball. Kanskje var det bussturen til Skien, kanskje var det varmen eller kanskje var det bare en dårlig dag?Indridi Sigurdsson snakket på seg karantene etter kampen. Ifølge Sigurdsson hadde han sagt til dommer Edvardsen: ”Det er lov å smile”. Den kommentaren fikk Edvartsen til å dra fram det gule kortet. Det sier ganske mye om dommer Edvartsen.

Erstattere

Når kaptein Indy først skulle få karantene er ikke Sandefjord-kampen den verste å stå over. Nå har vi hentet inn Aleksander Solli og dessuten meldes det at Soares snart er kampklar.

Vålerenga tapte mot Molde så vi beholder tredjeplassen. Seieren til Molde sammen med tre poeng til både Odd og Godset gjør derimot at kampen om topp tre tetnet til. Jeg håper vi henger med i fighten så lenge som mulig. Da må Viking slå tilbake allerede på lørdag.

Årsaken til at jeg ikke fikk sett deler av kampens skyldes at Vikings 15 års lag spilte Audi cup på Nadderud. Det ble en varm og tøff affære for spillere og oss på sidelinjen. Der var heller ikke marginene med Viking. Et fattig mål skilte oss fra semifinaleplass. Trøsten får være at vi slo Vålerenga 2-0 og Mjøndalen 4-0. * Hva mener du? Hva gikk galt i Skien? Slår vi tilbake mot Sandefjord?