Åtte minutter var spilt av serieåpningen da Björn Daniel Sverrisson (25) ble sparket ned av overtente Mjøndalen-debutanter. Etter 35 minutter hadde Sverrisson fått to smeller til og måtte byttes ut.

Björn Daniel Sverrisson var en av Vikings beste spillere i fjor. Foto: Kristian Jacobsen

Nøyaktig fire måneder senere er islendingen endelig tilbake i full trening. Kneet er operert og leddbåndet er leget etter en haug med timer i styrkerommet.

— Deilig å være tilbake

— Det var veldig deilig å være tilbake her. De to-tre første månedene var veldig tunge for meg, men den siste har jeg sett lyset i enden av tunnelen. Jeg kjente heller ingen smerter utpå her i dag, forsikrer Sverrisson.

Om to-tre uker håper han å spille sine første minutter for Vikings andrelag. Men det vil fortsatt være en stund igjen til islendingen er tilbake på førstelaget. Sverrisson er ifølge fysioterapeut Halvard Øen Grova i god form, men han trenger åpenbart tid til å spille seg i kampform.

— Først og fremst fokuserer jeg på neste sesong. Hvis jeg kan spille noen kamper denne sesongen, så vil det være veldig bra. Men jeg trenger tid for å komme meg tilbake i kampform, så jeg skal spille for Viking 2 fremover. Så får vi se utover høsten, sier islendingen.

Sverrisson kom til Viking fra Hafnarfjördur før forrige sesong, etter å ha imponert både i den hjemlige serien og med spill i Europa.

VIDEO: Se taklingene som ødela sesongen for Sverrisson:

Vil på landslaget

Midtbanespilleren tok steget til Viking med et håp om å spille seg inn i den islandske landslagstroppen. Ettersom spill i hjemlig liga vurderes som for svakt for landslagsspill, håpet han at godt spill i eliteserien skulle føre han inn i troppen. Han fikk sin debut på landslaget januar 2014, og står foreløpig med fire A-landskamper.

Hvis jeg kan spille noen kamper denne sesongen, så vil det være veldig bra.

— Fjorårssesongen startet greit, men etter ferien gikk det nedover. Alt i alt var det en okei sesong. Etter en god vinter håpet jeg å gjøre det bedre i år, men nå fokuserer jeg på å være godt forberedt til neste sesong, sier Sverrisson.

Lørdag spiller Viking borte mot Sarpsborg. Det blir nok en gang med Sverrisson som tilskuer.

Kieffer Moore skal være klar til spill, men starter neppe. På torsdagens trening så det ut som at Joackim Jørgensen og Indridi Sigurdsson starter som midtstoppere mot Sarpsborg, med Vidar Nisja og Karol Mets som de to sentrale på midten.