ARENDAL (fvn.no): — Jeg er veldig fornøyd med min signering for ØIF Arendal. Noe av det som vekket min interesse var tankegangen og prosjektet som klubben har. De har et klart ønske om å sloss om titler i hjemlig serie, samt spill i de største ligaene i Europa. Jeg kommer til Arendal med et ønske om å hjelpe klubben på best mulig måte til å utvikle seg videre og oppnå målene de har satt seg, sier Cesar Almeida i en pressemelding sendt ut fra ØIF Arendal mandag morgen.

27-åringen er ØIF Arendals nye keeper. Han har signert en kontrakt med seriemesteren ut 2016/2017-sesongen. «Både Cesar og ØIF har en intensjon om dette skal bli et langsiktig samarbeid» står det i pressemeldingen.

Almeida erstatter Svenn Erik Medhus, som i slutten av april annonserte at årets sesong var hans siste i ØIF.

— Vi har siden det ble klart at Sven skulle gi seg vært på jakt etter en klassekeeper. Når Cesar velger å signere for oss er vi trygge på at vi har funnet toppkeeper.At en internasjonal toppspiller velger å signere for ØIF Arendal fremfor gode tilbud i de store Europeiske ligaene er nok overraskende for mange. En medvirkende årsak til at dette kunne realiseres er at Cesar har en Norsk kjæreste som har vært sterkt delaktig i at dette gikk i orden. Cesar går nå inn i en hektisk periode med serieavslutning i Spania og Panamerikansk mesterskap, før han reiser til OL i Rio.Etter OL slutter han seg til ØIF sin tropp, sier Per Carsten Michelsen, sportslig leder i ØIF.

Almeida kommer fra klubben Fraikin BM. Grannolers som er i toppen av den spanske ligaen.Det var også klubben som sendte ØIF ut av EHF-cupen denne sesongen.

«De endte til slutt opp med å bli nummer tre i Final 4 etter en storkamp av Cesar», står det i pressemeldingen.

Les også: