BRANN STADION: Med 23 friske spillere på treningsfeltet har Brann-trener Rikard Norling mange å velge blant til seriestarten mot Fredrikstad. Påskeaften hadde også én av de to på skadelisten trukket ut på Nymark-kunstgresset for å få litt sol i ansiktet – og noen etterlengtede ballberøringer.

— Spesielt på sånne fine dager blir du trigget. Det er godt å kunne røre på seg igjen, gliser Marcus Pedersen etter å ha vært gjennom et eget program med assistenttrener Simon Hollyhead.

Ble skadet i januar

Pedersen røk det bakre korsbåndet i en treningskamp mot Fyllingsdalen i januar, og har fortsatt en lang vei å gå før han er å se i kamp igjen. Men ifølge Pedersen selv har det hittil gått raskere enn fryktet.

— Jeg er nok litt foran skjema, men det er vanskelig å si når jeg kan være tilbake. Det gjelder bare å gjøre ting kontrollert og ikke bli for ivrig, sier han.

Brann-lege Knut Fjeldsgaard påpeker at det er viktig å være realistisk og tålmodig.

— I utgangspunktet har vi tenkt at han ikke blir klar til vårsesongen, og det tenker vi fortsatt. Skulle han være klar før, er ingenting bedre, sier Fjeldsgaard, og utdyper:

— Nå har det gått snart ti uker siden skaden, og han begynner med balløype. Det som blir spennende, er om han føler at dette går greit. Gjør det det, vil vi øke intensiteten. Men jeg tror vi skal ta ikke uke for uke, men en måned om gangen, sier Fjeldsgaard.

- Hater å se på

Mandag må Pedersen sitte foran TV-skjermen når lagkameratene starter seriespillet på Fredrikstad stadion.

— Jeg hater å måtte sitte og se på fotballkamper som jeg egentlig skulle spilt selv. Det blir nervepirrende, men jeg synes det ser bedre og bedre ut for laget. Det startet dårlig i oppkjøringen og så har det bare gått oppover, sier 24-åringen.

Den andre på Branns skadeliste, Piotr Leciejewski, trente inne på vektrommet påskeaften. Også han melder at han er i god bedring.

— Det går bra. Jeg vil ikke si et antall uker, men jeg tror jeg vil være tilbake raskere enn folk tenker, sier den polske målvakten.