BRANN STADION: Skjærtorsdag trente Kenneth Udjus for første gang med Brann etter den overraskende overgangen fra Lillestrøm. På en lang spillsekvens på full bane voktet han målet for "reservelaget", uten å slippe en eneste ball bak seg. Etterpå uttrykte sørlendingen glede over å være tilbake i Bergen.

— Det sier seg selv at når man får en mulighet til å gå til Brann, så går man til Brann! smiler Udjus.

Han er klar på at han ikke er fornøyd med å sitte på benken hos de røde.

— Selvfølgelig vil jeg spille fotball. Jeg kommer til å trøkke til og gjøre det vanskelig for treneren ikke å ta meg ut på laget. Samtidig backer jeg opp alle som er rundt meg.

Tre rutinerte

Brann har nå et solid målvaktsteam med 30 år gamle Piotr Leciejewski (for tiden skadet), 28 år gamle Alex Horwath og 31 år gamle Udjus, i tillegg til 16-åringen Markus Pettersen.

— Er dere i en litt spesiell situasjon med tre så rutinerte keepere?

— Nei, det er et valg klubben har tatt, og akkurat nå er jo én skadet. Da ser du at det kan være greit, sier Udjus, som mener han kommer tilbake til Brann som en helt annen sisteskanse enn da han forlot klubben i 2010. — Jeg har spilt mange kamper i Sogndal og en del i Lillestrøm. Det har gjort mye med meg, jeg er blitt eldre og fått mer erfaring, og er en mye bedre keeper nå, sier Udjus.

På benken mot Fredrikstad

Innledningsvis må han nok uansett belage seg på å sitte på benken. Da Norling onsdag fikk spørsmål om Udjus var aktuell fra start allerede i serieåpningen mot Fredrikstad, svarte svensken slik:

— Nei, det vil jeg vel ikke si.

Samtidig mener treneren at han har fått en målvakt som har potensial til å danke ut både Leciejewski og Horwath.

— Han (Udjus) er god nok til å være i en konkurransesituasjon om førstekeeperplassen på alvor. Så har han erfaring og rutine til å bidra også som en støttespiller til en førstekeeper. Han har til og med vært en av de absolutt beste i eliteserien, sa Norling.

Noe av det første Udjus uttalte etter at han signerte tirsdag, var at han ville hjelpe Brann tilbake til eliteserien. Etter å ha vært gjennom første trening er han ikke mindre optimist.

— Jeg synes det ser lovende ut. Det er en fresh og bra gjeng, og bredden er udiskutabel, fastslår Udjus.