Under en pressekonferanse tidligere i høst overrasket Justyna Kowalczyk da hun sa at hun kun kom til å gå to distanser under ski-VM i Falun.

Den polske nasjonalhelten har i flere år knivet med Marit Bjørgen om å være den aller beste klassiskløperen, og har ofte gått av med seieren.

Direkte kl. 13.30: Sprint kvinner og menn

Det var derfor den klassiske sprinten og tremila hun hadde bestemt seg for å gå.

Nå viser det seg likevel at Kowalczyk har tenkt å stille opp på flere distanser i VM.

— Jeg tror det ble noen språklige misforståelser. Det eneste hun har sagt er at de klassiske løpene er de viktigste, sier hennes svenske smører, Ulf Olsson til Expressen, selv om både polske og internasjonale medier meldte at hun hadde sagt at hun kun skulle gå klassisk.

Siste nytt fra Polen er at Kowalczyk kommer til å stille opp på alle de individuelle distansene.

Kowalczyk sa før forrige sesongs slutt at hun kom til å legge opp etter OL-sesongen. Hun ombestemte seg imidlertid også da, og fortsatte med langrennssatsingen. Hun var i sommer åpen om at hun i vår slet med en depresjon som følge av personlige problemer. Langrennstreningen ble en viktig hjelp i den tunge tiden.

— Livet har fått en ny retning nå, sa hun i et intervju før verdenscupstarten i Kuusamo.

Skal gå alle løp i verdenscupen

Charlotte Kalla, som sammen med de norske løperne blir Kowalczyks største VM-utfordrer, er ikke overrasket over at hun må møte sin polske rival flere ganger under hjemmebane-VM.

— Nei, jeg ble heller overrasket over at hun bare skulle gå klassisk. Hun har jo fått mye bedre kapasitet også i fristil, sier Kalla, som fort kan bli «drottningen» av Falun i februar.

Den svenske favoritten har sagt at hun iallfall kommer til å stå over lagsprinten. Før VM kommer hun også til å droppe Tour de Ski.

Det har ikke Kowalczyk tenkt å gjøre. Hun planlegger å gå absolutt alle renn i verdenscupen denne sesongen.

Kowalczyk vant nyttårskonkurransen fire år på rad, siste gang i 2012/2013. Forrige sesong trakk hun seg i protest, da det ble klart at en av de klassiske sprintene ble omgjort til en fristiletappe.

Dermed hadde Therese Johaug få problemer med å sikre seg Norges aller første Tour-seier i historien.

I Sotsji-OL tok Kowalczyk gull på 10 kilometer klassisk, etter en sesong som ble preget av en skade i foten.

Denne helgen går langrennskvinnene en mini-tour på Lillehammer.

Den starter med sprint fredag klokken 11.