Den engelske tabloidavisen kledde ut en reporter som sjeik og inviterte den engelske landslagssjefen til Dubai. Der åpnet han for å ta over Aston Villa før kontrakten med England var fullført, og navnga også Premier League-klubber som korrupte. Saken har skapt mediestorm på balløya. Nå diskuterer det engelske fotballforbundet Svennis' skjebne.

— Det er over grensen. Det de har gjort, kan neppe forsvares. Så kan noen si at fotball er viktig, og jeg er den første til å være enig i det, for jeg har selv lagt igjen deler av farsarven på White Hart Lane. Men det de gjorde er over grensen, sier Kokkvold 100 prosent fotball.

Han viser til at den engelske presse følger retningslinjer som ligner de norske. Vær Varsom-plakaten sier følgende: "Skjult kamera/mikrofon eller falsk identitet skal bare brukes i unntakstilfeller. Forutsetningen må være at dette er eneste mulighet til å avdekke forhold av vesentlig samfunnsmessig betydning".

— De engelske formuleringene er omtrent som de norske, og da kan ikke News of the World rettferdiggjøre saken. Noe slikt ville aldri skjedd i Norge, mener Kokkvold.

— Er det formildende at sannheten faktisk kom fram på grunn av deres metoder?

— Ja. Og kritikken må Svennis akseptere. At han går rettens vei er overraskende. Vanligvis er det beste man kan gjøre å la saken gå i glemmeboken, sier Kokkvold, som ikke synes spesielt synd på mannen fra Torsby nær norskegrensen.

— Jeg har ikke særlig sympati med Eriksson. Han har i veldig stor grad selv gjort seg til latter. Det er ikke særlig profesjonelt å snakke som han gjorde om trenere og lag. Det engelske fotballforbundet er med rette oppgitt over ham, sier Kokkvold.