— Vi synes også vanlige priser er for dyrt i 4. runde, og sendte en henvendelse til Norges Fotballforbund (NFF) med spørsmål om å få redusere prisene i forhold til vanlige eliteseriekamper, men fikk beskjed om at dette ikke gikk an ifølge reglementet, opplyser daglig leder i Start, Harald Andersen.

Det betyr at adgangstegnene for cupkampen mellom Start og 1. divisjonslaget FK Haugesund vil koste opp mot 320 kroner.

I cupen står klubbene bare som teknisk arrangør, mens inntektene fordeles av NFF. Andre eliteserieklubber, som Rosenborg, har imidlertid fått lov å sette ned prisene før kveldens cuprunde. Ifølge Andersen er dette fordi de fikk dispensasjon av en annen ansatt i NFF.

Maktesløse

– Vi kan ikke gjøre noe mer i denne omgang, siden flere hundre mennesker allerede har kjøpt billett. Men vi ønsker å påvirke fotballforbundet til å snu bildet til senere, siden det ikke fungerer med dagens prisregler i cupen, sier Andersen.

Konfrontert med kritikken svarer informasjonssjef i NFF Roger Solheim slik:

– Eliteserieklubber som har hjemmekamp, er blitt anbefalt å ha samme billettpriser som de vanligvis har.

Marginale forskjeller

Solheim legger til at reglene tilsier at det kunne vært mulig å senke kveldens priser.

– Reglementet sier at man kan gå i dialog med NFF for å justere prisene, men her er det kun snakk om marginale forskjeller.

Info-sjefen svarer følgende på spørsmålet om hvorfor Start fikk nei på sin forespørsel om å senke billettprisene:

– Det høres ikke riktig ut at de har fått nei, men jeg kan jo ikke garantere det. For vi har ferieavvikling, så det kan være at noen har misforstått den ene eller andre veien, sier han, og fortsetter:

– Hvis det er tilfelle, så er jo det selvsagt beklagelig.

Regner med 2000

Starts supportere reagerer på prisnivået.

– Det er synd at en organisasjon som NFF kan operere med forskjellig informasjon når de selv tar klubber og supportere for den minste lille ting. Dette går kun utover supporterne, og er ikke med å skape det engasjementet og den gleden som cupen fortjener, sier pressetalsmann i Menigheden, Rolf Eivind Berntsen.

– Hvor mange tror du kommer på kveldens kamp på Sør Arena?

– 2000 – og det er synd. Det kunne blitt en fotballfest, men som nå ødelegges av paragrafryttere, sier Berntsen.