Om folk er lei av lyden fra de sørafrikanske plasttrompetene så er de definitivt ikke lei av å snakke om den.

Lastes ned

Lyden av VM er nå i ferd med å sprenge rekorder i småprogram for iPhone. Den er nå lastet ned 750.000 ganger. Den lille programsnutten gjør ikke stort annet enn å spille av et aldri så lite vuvuzela-buzz. Dermed er lyden av VM snart å finne på en buss eller trikk nær deg.

Selv i England, fotballallsangens hjemland, hvor en unison avsynging av ”You’ll never walk alone” på Anfield kan få voksne menn til å gråte, går salget av fargerike vuvuzela-trompeter like bra som det berømte salget av varme hveteboller.

Supermarkedkjeden Sainsburys har tatt inn 75.000 trompeter og regner med å selge alle som en. Nå er det enkelte som frykter at Premier League kommer til å bli det neste vuvuzela-offer.

En bookmaker har allerede begynt å ta veddemål på hvilken klubb som først kommer til å selge vuvuzela i klubbfarger, melder The Independent.

Alt om VM får du her:

Ikke forbud

Ledelsen i Premier League har gjort klart at det ikke kommer til å bli noe forbud mot plasttrompeter når sesongen starter i august.

— Ingenting i våre regler sier at det er forbudt å bringe med seg musikkinstrumenter inn på stadion, heter det fra offisielt hold i Premier League.

Lyden er i høyeste grad i ferd med å spre seg. Ettersom nå hornene selges i supermarkeder i England, er drønnene fra trompetene å høre både i parker og puber. Utbredelsen er nå såpass stor at flere kjøpesentre i London har forbud mot bruk av instrumentet.

Vuvuzela-filter

BBC driver nå intens forskning for å finne ut hvordan de kan filtrere bort lyden fra hornene i sine TV-sendinger fra VM.

Frem til mandag hadde BBC fått 220 klager på lyden fra plastikktrompetene.

Er du ikke lei av lyden og ikke får tak i en ekte vuvuzela kan du gjøre et digitalt blås i trompeten her!