Real Madrid vant enkelt 3-1 mot nivå tre-laget Cádiz i den spanske cupen onsdag kveld, men med mindre noe spesielt skjer, vil ikke resultatet bety noe som helst.

Hovedstadsklubben brukte nemlig en spiller som skulle sonet karantene i cupen. Denis Tsjerysjev fikk tre gule kort i Copa del Rey da han var på utlån til Villarreal forrige sesong. Likevel ble han brukt fra start av Rafa Benítez, og russeren scoret også Real Madrids første mål.

Reaksjonene lot ikke vente på seg i Spania:

Konsekvensen av tabben er trolig at hovedstadslaget kastes ut av den spanske cupen. Cádiz har klaget inn regelbruddet og en avklaring fra Det spanske fotballforbundet (RFEF) er ventet innen kort tid. Osasuna ble kastet ut av den spanske cupen forrige sesong for en lignende forseelse.

— Vi har rett

Denis Tsjerysjev startet mot Cádiz, men ble byttet etter at Real Madrids trenerteam innså tabben. Foto: Ap

Torsdag kveld inviterte Real Madrid-president Florentino Pérez til pressekonferanse. Der nektet han for at klubben har gjort noe galt.— Vi fikk ingen informasjon fra det spanske fotballforbundet. Vi vil anke denne saken, og om nødvendig vil vi ta den helt til Idrettens voldgiftsrett (CAS, journm.anm.), sier Pérez.

Han sier at spilleren selv heller aldri ble informert om at han hadde én kamps karantene.

— Slik jeg forstår det kan ikke sanksjoner iverksettes om spilleren ikke blir personlig informert om straffen, sier Pérez.

— Dette er ingen stor sak, for vi har rett. Vi er i dette rotet på grunn av uriktige rapporter i media, hevder presidenten videre.

Bakgrunn: