VM-kongen gjorde det igjen. Denne gang var riktignok avstanden ned til Dominik Landertinger på annenplass fem sekunder, men igjen satt man med følelsen av at Fourcade er uslåelig.

— Jeg er ikke uslåelig. Jeg har selvtillit og vet hvordan jeg skal få ut mitt beste. Men når vi snakker om neste distanse .- stafetten – er Norge favoritt, slo Fourcade fast.

— Norge fortjener å vinne på potensial, men skiskyting handler ikke om potensial. Det handler om hva du gjør ute på banen. Jeg tror det vil bli en kamp mellom oss, Norge, Tyskland, og Russland. Det vil bli en kamp mellom disse store nasjonene, men dersom Norge gjør det de skal, så vinner de, sa Fourcade om lørdagens stafett.

- Har du noen råd til Norge?

— Jeg skal ikke gi Norge noen råd. Ikke fordi jeg ikke vil dele eller gi råd, men fordi jeg respekterer dem for mye. De vet hva som skal til, forklarte Fourcade.

Han ville ikke avsløre hvilken etappe han skal gå.

Den beste distansen

20-kilometeren har det avvæpnende navnet ”Normalprogrammet”, men lite er normalt med Martin Fourcade. Han forsvarte VM-gullet fra Kontiolahti i fjor. Da var Emil Hegle Svendsen nærmest franskmannen.

— Jeg tror ”normal” er min beste øvelse. Følelsen nå er annerledes enn i fjor. Da var det den eneste gullmedaljen min.

- I 2012 vant du tre individuelle gullmedaljer. Er du nå klar for nummer fire (fellesstarten) som ingen til nå har klart?

— Man kan ikke sammenligne 2012 og 2016. Da var jeg bare en guttunge (kid). Det jeg gjorde da var jo helt crazy. Men jeg må jo innrømme at jeg drømmer om fire individuelle gull. Jeg vet at jeg kan klare det, men jeg vet også at det er 29 tøffe konkurrenter som gjerne vil ødelegge den drømmen.

— Jeg kjemper ikke for å bli historisk. Jeg kjemper for å være en glad mann, og det er jeg allerede, la han til.

— Hva er hemmelighetene dine?

— Da jeg var ung, var min bror verdensmester, og jeg spurte ham det samme. Men det handler bare om å jobbe hardt og være fornøyd med det du har. Det finnes ingen hemmeligheter, ingen trylledrikk,.

- Klarte du å spare noe energi på den siste runden når du visste at du var foran?

— Nei, hvis du så hvor sliten jeg var da jeg kom i mål, så skjønner du svaret på det spørsmålet.

Martin Fourcades far var for første gang under dette VM på plass i Holmenkollen.

— Jeg møtte ham i formiddag, og håpet bare ikke han hadde valgt feil uke å komme. Men han sa han hadde stor tro på meg, fortalte en smilende firedobbelt verdensmester.

Ja, hvem har ikke det?

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi teller ned til seriestart i eliteserien: