DEBRECEN (adressa.no): — Det bekymrer meg ikke veldig mye, men jeg blir nysgjerrig på hvorfor, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson etter at de norske håndballjentene kom skjevt ut fra start for tredje kamp på rad mot Polen mandag.

Som mot Danmark og Spania havnet Norge bakpå i den første omgangen, og på et tidspunkt var nederlagsdømte polske jenter foran med fem mål.

Selv har ikke Hergeirsson noen forklaring.

— Vi får se om det er noe enkelt som kan gjøres. Det vet spillerne bedre enn meg, sier han til adressa.no.

— Ikke råd i semifinalen

Også i Møbelringen Cup i forkant av EM var det lignende tendenser. Og der maktet ikke Camilla Herrem og lagvenninnene å hente inn det seks mål store forspranget danskene fikk.

— Jeg klarer ikke skjønne hva det er. Når det nærmer seg semifinale har vi ikke råd til å ha én bra og én dårlig omgang. Da må vi være mer stabile, sier Herrem.

— Denne trenden må vi virkelig snu mot Ungarn og i semifinalen. Det blir viktig, poengterer Heidi Løke.

Hun mener det ikke er noe i forkant som tyder på at de norske jentene har feilinnstilt tenningsnivået.

— Vi er klare og gleder oss. Folk er med. Nei, det er ikke lett å forstå, sier hun.

Får ikke panikk

Hjemme i Norge er det rundt millionen som ser håndballjentene i kamp etter kamp. Herrem tror spillet har bidratt til solide mengder frustrasjon hittil i EM.

— Det er sikkert mange som så på tv mot Spania og tenkte: «Herregud! Kom igjen, da!». Da spilte vi skikkelig dårlig i første omgang.

Det samme gjaldt også mot Danmark og Polen.

— Likevel klarer vi å hente oss inn. Det er ikke mange lag som klarer det og ha en så bra opphenting, sier Herrem.

Og nettopp den evnen holder landslagssjef Hergeirsson høyt.

— Jeg er opptatt av at vi skal løfte opp den evnen til å jage, komme i kapp og snu kampen. Det er kanskje enda viktigere. Å vite at du ikke får panikk når du ligger bak ved pause. Kanskje passer det oss å ligge bak også, men vi trenger å komme dit at vi tar litt mer ledelse og styring i første omgang, sier han.