DEBRECEN (aftenposten.no): Glassverket-spilleren har for alvor etablert seg som en av Thorir Hergeirssons mest betrodde spillere i dette europamesterskapet.

Hun var med også i fjorårets VM, men denne gangen er hun den utespilleren med fjerde mest spilletid (3.13,39) før hovedrundens siste kamp.

Kun Heidi Løke (4.26,20), Linn-Kristin Riegelhuth (4.09,22) og Stine Bredal Oftedal (3.15,33) har spilt mer.

Innvielsesritual

Et sikkert tegn på at hun er en del av gjengen er at hun nå sitter helt bakerst i spillerbussen sammen med Løke.

— Thorir (Hergeirsson) sier at det er rampen som sitter bak der, sier Løke og ler.

— Jeg har gjort meg fortjent til plassen der, mener Kristiansen.

For opprinnelig var det Anja Edin som satt bakerst med Løke. På en samling duoen ikke var på, hadde Heidi gitt lillesøster Lise lov til å låne hennes sete. «Vikki» ville ha den andre plassen, men de to veteranene mente den unge duoen måtte gå gjennom en opptaksprøve for å få plassen.

— Vi viste rumpa ut gjennom vinduet i bussen til noen supportere, og noen tok bilde som de sendte til Heidi og Anja, forteller Kristiansen.

- Hvordan ble det mottatt?

— Jeg sitter jo bak bakerst nå da, hehe. Det ble mottatt med humør, og de godkjente det.

- Og supporterne var fornøyde?

— Ja, det må de jo ha blitt, sier Kristiansen og ler.

Scorer alltid først

Det er ikke bare i bussen hun markerer seg. Guts ser ikke ut til å være en mangelvare. I alle Norges fem kamper så langt i mesterskapet er det 24-åringen som har tatt ansvar og banket inn Norges første mål.

— Jeg vet ikke helt hvorfor det blir sånn. Det er ikke noe som er planlagt, men det var noen som snakket om det etter kampen (mot Polen mandag).

På 32 skudd har hun scoret 16 mål, og er også en viktig spiller i det norske forsvaret.

Proffliv neste?

Kontrakten hennes med Glassverket går ut etter denne sesongen. Det er ikke utelukket at hun fortsetter med å ha Drammenshallen som hjemmebane, men har samtidig vært klar på at spill i Europa er et «must» neste sesong.

Det mener hun må til for at hun skal utvikle seg videre og bli en enda fastere brikke på Hergeirssons landslag.

Det utelukker ikke Glassverket, som ligger på en solid annenplass etter at ti kamper er spilt.

Henvendelsene som kommer underveis i mesterskapet ønsker hun ikke å forholde seg til før etter at EM er over.

Fryktet primadonnaer

I et intervju med Drammens Tidende fra 2013 fortalte hun om tankene hun hadde hatt før hun kom inn på laget, og om ritualet hun måtte gjennom for å sikre seg plassen bakerst i bussen.

– Veronica har tilført laget utrolig mye, og har blant annet en eksplosivitet ikke mange andre har. Hun ser ikke ut som en fersking, skrøt Løke da.

Før Kristiansen var med på første samling, var hun usikker på hvordan det sosiale miljøet kom til å være.

— Jeg hadde jo sett på tv hvor blide og hyggelige de var. Jeg tenkte at innad på laget så kunne det jo ikke være sånn, men så kom jeg inn og de tok meg imot med åpne armer, sier hun nå under EM.

Bjørndalen er forbildet

Et av livsmottoene hennes er «Med disiplin og trening slutter man som mester». Hun er oppvokst i Mjøndalen, og har en lokal OL-helt som et av sine største forbilder.

– Bjørndalen gjør alt for å bli best. Det er ting i tankegangen hans vi andre kan ta med oss. Jeg falt litt for at han kjøpte campingvogn å bo i for å få mer ut av treningen, har hun sagt til NTB.

Om hun blir europeisk mester allerede i år, det får vi vite søndag.