Som Martin Andresen, Petter Vaagan Moen, Jan Gunnar Solli, Rodolph Austin, Kim Ojo , og alle andre Brann-spillere som har et navn, og har prestert over middels (minus Erik Huseklepp ), skriver heller ikke Zsolt Korcsmár under ny kontrakt med Brann.

Det betyr i klartekst at han blir solgt i januar for en brukbar overgangssum, til sommeren for småpenger, eller han går gratis ved sesongslutt 2013. Det er langt fra ideelt at Brann med jevne mellomrom tappes for sine beste spillere, men det er dette som er den nye virkeligheten. Bosman-dommen pluss svak økonomi gjør at Brann har minimalt å stille opp med i kontraktsforhandlingene med deres beste spillere. I tilfellet med Korcsmár har det ikke en gang vært forhandlinger

— Det er egentlig ikke noen vits i å gå i forhandlinger. Jeg har kommet til at jeg vil videre, sier ungareren.

Det er altså ingen overraskelse at Korcsmár ikke skriver under. Det burde i hvert fall ikke være det. Dette har vært hverdagen til Brann i noen år nå. De mister brukbare spillere til klubber litt lenger sør i Europa, og må hente nye Bosman-spillere fra andre klubber, spillere som Torp, Sokolowski, og Nordkvelle . Det er bare unntaksvis at Brann, som regel ved hjelp av Hardball, har råd til å kjøpe nye spillere.

Å hente Bosman-spillere, eller billige spillere fra utlandet er en risikofylt vei å gå. Faren for å mislykkes er stor. Suksessen Torp husker vi, men hva med alle de som tilførte Brann-laget fint lite? Spillere som Mezquida, Labukas, Bajiter, Juninho, Diego og Onstad.

Å miste våre beste spillere og erstatte dem med spillere som kan bli gode – kanskje - er ingen vei å gå hvis målet er at Brann skal bli et stabilt og godt topplag, et lag som kjemper om medaljer.

Det er derfor jeg, og veldig mange andre i denne byen, jubler over ungdomssatsingen til Brann. Det vil gi større forutsigbarhet, et jevnt tilsig av nye og gode spillere til A-laget. Spillere som trenerstaben i Brann vet hva står for, som de har fulgt i flere år.

Det er derfor jeg også er skeptisk til nok en prøvespiller fra Afrika. Det er mulig at Dramé kan bli en solid tilvekst for Brann over flere år, men jeg tviler. Hvis han er en av veldig få som lykkes, slik som Olofinjana, vil han forsvinne innen kort tid. Hvis ikke blir det en spiller som vi kan føre opp ved siden av Monkam, Helgebe, og Niasse .

Barmen, Larsen, Haugen, Grønner, Finne, Kalve, Birkelund – det er dette som er fremtiden til Brann, og det er derfor at disse ungdommene må behandles med ydmykhet og respekt. Brann må ikke rote det til nå, slik de nesten gjorde med Bård Finne .

Det er synd at Korcsmár snart forsvinner, men det er ingen krise. I stallen har Brann allerede spillere som Simen Wangberg og Jonas Grønner . Begge er klare til å overta.

Hva mener du? Blir Brann svekket uten Korcsmár?