Den ungarske midtstopperen har vært i Brann i snart tre sesonger. Det blir maksimalt én til.

— J eg er ikke ekte bergensgutt, og nå har jeg vært her i tre år. Jeg har fått en god mulighet i en liga som viste seg å være et godt valg for meg. Men jeg ser på det på samme måte som Kim Ojo: Det er på tide å flytte på seg .

Madjaren har spilt fast på U21-landslaget og senere på Ungarns A-landslag. Der er han en av få som spiller i mer perifere ligaer i Europa. Nå ser han for seg Tyskland, Nederland eller kanskje Belgia som sitt neste stoppested.

— I den rekkefølgen. Men det er ingen vits for meg å gå til en klubb der jeg ikke får spille. Det er det viktigste for meg, enten det blir i Bundesliga eller en annen serie.

Karrierehensyn

Korcsmar blir dermed den tredje i rekken av Branns utlendinger som nøyer seg med én kontrakt i klubben. Rodolph Austin forsvant i sommer for et par millioner kroner, Kim Ojo har signalisert at han vil bort og nå lyder Korcsmar som et ekko av sin nigerianske lagkamerat: Reforhandling er uaktuelt.

— Jeg har ikke hastverk. Det er ikke slik at jeg må bort i januarvinduet, eller til sommeren. Jeg liker meg i byen og trives med fansen og menneskene her. Dette har kun med min karriere å gjøre. Det er på tide å gå videre.

Branns sportslig administrative koordinator Rolf Magne Walstad hevder han ikke har fått noen signaler fra Korcsmar eller hans agent.

— Det er en stund siden rådgiveren hans var i Bergen. Når det gjelder Zsolt, har vi ikke fått så mange signaler, egentlig. Det har ikke vært tema på en stund.

- Men det er ikke overraskende hvis han ønsker seg bort?

— Nei, Zsolt er i en perfekt alder og det er naturlig at folk har ambisjoner. Men vi har ikke gitt ham noe tilbud om ny kontrakt. Slik det er nå, er den økonomiske situasjonen for neste år relativt uoversiktlig.

- Ingen vits

Ungareren er klar på at Brann kan spare cellulosen til andre kontraktspapirer.

— Det er egentlig ikke noen vits i å gå i forhandlinger. Jeg har kommet til at jeg vil videre.

En som derimot er mer enn ivrig på å sikre seg en lengre avtale med Brann, er Birkir Sævarsson. Den islandske høyrebacken, som har en glimrende sesong bak seg, har allerede avslørt i BT at han kunne tenke seg å avslutte karrieren sin i Bergen. I likhet med Ojo og Korcsmar går Sævarsson snart inn i sitt siste kontraktsår. Alt tyder imidlertid på at det blir flere år med lange klyv på høyresiden:

— Vi skal sette oss ned med Birkir i løpet av en av de nærmeste dagene. Han er en spiller vi mer enn gjerne har lyst til å ha med oss videre, sier Rolf Magne Walstad.

BT vet at Brann har kartlagt Hødd-backen Akeem Latifu meget nøye, ikke bare fordi han sto på motsatt banehalvdel i et visst oppgjør tidligere i høst.

Det er riktig, men det var et arbeid vi gjorde for å være forberedt i tilfelle Birkir ønsket å forlate oss. Nå får vi andre signaler, og da er vår prioritet å få signert ham. Han har hatt en meget god sesong i år , sier Walstad.

PS! Zsolt Korcsmar skadet seg i kampen mot Fredrikstad. Han hadde i går smerter i ankelen og mente selv det kunne være snakk om et forstrukket leddbånd i ankelen. Både Erik Mjelde og Kristoffer Larsen skal ha mer bagatellmessige lidelser, mens Kristoffer Barmen sliter med en betennelse av det kjedelige slaget og kjemper for å rekke lørdagens juniorfinale.