HØNEFOSS – VIKING 2-2:

— Jeg registrerer at vi ikke vinner 2-0, slik som vi burde gjort. Vi hadde også store muligheter til å score flere mål , sier en svært skuffet Johan Lædre Bjørdal etter 2-2 mot Hønefoss.

Men all ære til Hønefoss, de gir ikke opp. Også vi, ja, hvor skal jeg begynne? spør Bjørdal ironisk.

— Det er veldig mye som ikke er bra nok. Vi varierer altfor mye. Vi har noen gode perioder og skaper en del sjanser etter godt spill. Så har vi andre perioder i kampen hvor vi er helt paralysert. Vi inviterer Hønefoss inn igjen i kampen med begge hender. Det er så unødvendig, vi stopper å spille fotball, fortsetter Bjørdal.

Avviser filming

Viking tok ledelsen ved Bjørdals stopperkollega Indridi Sigurdsson ti minutter før pause. Ti minutter etter pause fikk Viking straffe.

Hønefoss’ målvakt Steve Clark plukket ned et innlegg, før han skulle sette i gang spillet raskt. På veien ut til 16-meteren dyttet han Bjørdal overende.

Etter kampen mente Clark at Bjørdal overspilte i situasjonen – og at dommeren gjorde en feil ved å blåse straffe

— Hvis han mener det, tror jeg han bør gå og ta seg en kaffe og se situasjonen om igjen, sier Bjørdal.

— Det var soleklar straffe. Han dyttet meg vekk. Det var klønete av ham, legger Bjørdal til.

Fornøyd Smerud

Hønefoss-spillerne reagerte kraftig på avgjørelsen fra dommer Trond Ivar Døvle. Etter kampen ville ikke trener Leif Gunnar Smerud kritisere dommeren.

— Hvis dommeren dømmer straffe, ja, da er det straffe, sier Smerud.

- Men er du enig i hans vurdering?

— Jeg så ikke situasjonen så godt. Det er vanskelig å si. Det spiller uansett ingen rolle nå. Vi kom tilbake i kampen. Det sier mye om den gjengen her. Vi tar to poeng fra Viking, sier Smerud.