HØNEFOSS – VIKING 2-2:

— Vi gjør ingen god kamp, og da er vi ikke verdt mer en dette. Men vi leder 2-0, så vi skal vinne dette, sier Kjell Jonevret.

Viking så ut til å ta sin første borteseier på seks kamper. Men nok en gang gav Viking fra seg seieren på bortebane på slutten av kampen. Det skjedde også mot Odd (1-1), Molde (1-1) og Vålerenga (2-2).

Kristjan Örn Sigurdsson reduserte med åtte minutter igjen å spille. To minutter på overtid utlignet Tor Øyvind Hovda.

— De fosser fremover mot slutten av kampen, og vi er ikke kalde nok med ballen. Vi burde roet ned og holdt i ballen. Men det er vanskelig å forsvare seg mot dette. De kom i voldsomme bølger, sier Jonevret.

Viking var bare marginer unna å øke til 3-1, før Hønefoss pumpet ballen inn Vikings boks. Etter at Hønefoss-keeper Steve Clark hadde vært med opp på corner, fikk Patrik Ingelsten ballen ti meter inn på egen halvdel. Clark hadde da kommet seg tilsvarende distanse inn på Hønefoss’ halvdel. Ingelsten forsøkte å tre videre til Veton Berisha, ettersom han hadde en mann i rygg.

Men pasningen ble for upresis og Clark plukket opp ballen. Klareringen endte hos Kristjan Örn Sigurdsson, som fant Tor Øyvind Hovda inne i feltet. Han utlignet.

— Vi burde scoret der. Det er veldig skuffende at det ender 2-2, sier Jonevret.

Ingen fartsfylt åpning

Viking lå lavt i begynnelsen, men fikk noen muligheter på overganger. De ble sløst vekk. Enten ved å skyte tidlig, eller et upresist innlegg.

Hønefoss var også friske, og kom seg rundt på kant flere ganger. Spesielt venstreback Alexander Groven var aktiv. Han kom seg flere ganger rundt og fikk slått inn. Men inne i feltet hadde Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson og Rune Almenning Jarstein god kontroll.

Etter nøyaktig 35 minutter giret Viking opp. Først var det Benjamin Sulimani som fikk en enorm sjanse til å score sitt femte Viking-mål. Håkon Skogseid fikk ballen på høyrekanten. Hønefoss sitt forsvar var etablert, men sto noe høyt. Det så Skogseid, som skrudde ballen inn bak forsvaret til vertene. Sulimani posisjonerte seg godt, men headingen var skammelig svak. Steve Clark, i Hønefoss-buret, reddet.

Sulimanis sjanse var starten på kort liten sjansebonanza. 30 minutter senere var det Patrik Ingelsten som var nære. Han fikk ballen på 16-meter. Fant en åpning og skjøt mot det venstre hjørnet. Denne avslutningen ble mye verre for Clark, men en god reaksjon hindret Viking-ledelse. Clark slo ballen ut til corner.

Fortjent ledelse

Makthar Thioune siktet på Johan Lædre Bjørdal. I en duell med en HBK-spiller fikk ikke Bjørdal til noen ordentlig avslutning. Ballen spratt ned i bakken og havnet foran Indridi Sigurdsson. Han ballen opp i nettaket.

Det var ingenting å si på Viking-ledelse. De hadde ikke noe enormt overtak på vertene, men spesielt Sulimanis sjanse burde vært omsatt i mål. Hønefoss fikk en stor sjanse til å utligne rett før pause, da Remond Mendy steg høyest på et innlegg. Headingen strøk tverrliggeren, og Viking-spillerne kunne puste lettet ut. Til pause med ledelse.

Bare minuttet etter hvilen burde tidligere Aalesund-spiller Alexander Mathisen gitt en hjelpende hånd til sin medaljejagende gamleklubb. Han dukket opp på bakerste stolpe etter et innlegg fra venstre. Høyrebacken klarte aldri å bestemme seg for om han skulle skyte eller dempe ballen. Det ble en slags mellomting. Ballen gikk i alle fall utenfor Jarsteins stolpe.

Omdiskutert straffe

I stedet var det Viking som fikk muligheten til å øke ledelsen ti minutter senere. Viking fikk frispark midt i banen. Steve Clark hoppet opp for å plukke. Da han landet satte han fart mot 16-meterstreken for å sette spillet kjapt i gang. På veien dyttet han ned Johan Lædre Bjørdal. Dommeren var sikker i sin sak og blåste straffe, til store protester fra Hønefoss-spillerne. Patrik Ingelsten var sikker fra ellevemeteren og plasserte ballen sikkert i høyre hjørne.

Etter Vikings andre mål roet kampen seg. Ingen av lagene skapte noen store farligheter – før Hønefoss byttet inn midtstopperen Kristjan Örn Sigurdsson som spiss. Ti minutter før slutt reduserte Sigurdsson, etter innlegg fra høyre. I duell med Lædre Bjørdal var Sigurdsson sterkest. Han fikk ballen i beina, dro seg til siden og sklitaklet ballen i mål under Rune Almenning Jarstein.

Klokken tikket sakte mot 90 minutter for Viking.

Dommeren la til fire minutter. Hønefoss fikk corner to minutter på overtid. Steve Clark ble med opp. Viking vant duellen inne i feltet, før Hønefoss svinget den inn igjen.

Steve Clark var da på vei tilbake. Men Viking fikk klarert igjen. Patrik Ingelsten fikk ballen inne på egen halvdel, og prøvde å spille videre til Veton Berisha.

Pasningen var unøyaktig, og Clark fikk klarert midt inne på egen halvdel. Sigurdsson kjempet til seg ballen helt ute til høyre i 16-meteren. Han fikk den forbi to Viking-spillere og trillet den videre til Tor Øyvind Hovda, som dunka ballen i mål.