BEITOSTØLEN: Johannes Høsflot Klæbo fra Byåsen smadret resten av norgeseliten da han på imponerende vis vant sprinten på Beitostølen. 20-åringen, som ble kongen av junior-VM i fjor, vant foran Pål Golberg.

Rykket han viste underveis minnet mye om Petter Northug på sitt beste. Northug sto over dagens konkurranse.

Imponert Kveen

— Jeg tror at man i dagens langrenn er nødt til å ha et slikt rykk, en fartsøkning som gjør en i stand til å gå ifra, sier Klæbo, som slett ikke er redd for å møte Petter Northug i duell.

- Jeg har ikke spurtet mot ham så mange ganger og får satse på at jeg får gjøre det i vinter. Hvis jeg får muligheten mot Petter Northug så skal jeg prøve å bite fra meg veldig bra.

Northugs trener Stig Rune Kveen lot seg imponere og mener Klæbo må med i den norske troppen til neste helgs verdenscupåpning i finske Kuusamo. Det til tross for at dagens sprint gikk i fristil og det neste helg er klassisk-sprint som står på programmet.

— En selvfølge

— Jeg vet at han også er god i klassisk, og jeg håper de gir ham muligheten i Kuusamo. Jeg synes det bør være selvfølgelig at en som vinner så suverent her må få gå i verdenscupen, sier Kveen til Adresseavisen.

Sprintsjef Arild Monsen har imidlertid ingen plan om å ta ut unggutten fra Trondheim.

— Hadde vi hatt fjorårets kvoter så hadde han selvfølgelig blitt med til Kuusamo, sier Monsen.

- Er det aktuelt å ta ham med tross lavere kvote?

— Nei, jeg kan ikke si det nå. Vi vet at han er bra i klassisk, men dette var skøyting, og om seks dager er det konkurranse i en annen teknikk enn i dag. Vi må ikke ta av, sier Monsen til Adresseavisen.

Litt overrasket

Klæbo var naturligvis svært godt fornøyd etter seieren.

— Jeg er litt overrasket. Jeg hadde mål om å kjempe om en finaleplass. Når jeg klarer det så er det kult å stå helt på toppen.

Stig Rune Kveen vil ikke svare ja eller nei på om han tror Petter Northug hadde vunnet om han hadde stilt til start, men han mener 30-åringen kunne ha gitt Klæbo kamp.

— Jeg tror at Petter kunne ha gitt Klæbo bedre kamp enn det Finn Hågen Krogh gjorde, hvis han hadde hatt posisjonen til Finn.

Imponert Løfshus

Finn Hågen Krogh tok tredjeplassen på Beitostølen. Emil Iversen ble nummer fire, foran Kasper Stadaas og Even Northug.

Landslagssjef Vidar Løfshus lot seg imponere av Klæbo.

— Rykket hans er helt unikt, han treffer klokkerent. Det er rett og slett vakkert, sier han til Adresseavisen.