jansen.hagen Foto: Bergens Tidende

– Det må sørges for at de beste lagene fra Rio deltar, samt minst ett av lagene som trekker mest seere i Norge, sier Vegard Jansen Hagen, fotballsjef i TV2, til fvn.no.

Vinterturneringen i brasilianske Rio har ikke blitt den suksessen de norske klubbene og arrangørene hadde håpet på. Varierende baner, dårlige tv-bilder og relativt kjedelige kamper mot middelmådige brasilianske lag er inntrykket når turneringen nå går mot slutten.

Den norske arrangøren har tidligere innrømmet at det ikke har gått etter planen.

– Tv-produksjonen og rammene rundt turneringen har ikke akkurat vært av beste kvalitet. Det har også skapt visse problemer at vi har vært nødt å skifte fotballbaner underveis. Tribunene har vært litt for glisne under kampene. Alt dette må forbedres dersom vi skal fortsette samarbeidet, sier Jansen Hagen.

Lave seertall

De direktesendte kampene fra turneringen har heller ikke vært en seersuksess.

Bare 4000 så 2.omgang mellom Start og América, som hadde et snitt på 9000 seere på TV 2 Sport natt til søndag. Det høyeste seertallet fikk kampen mellom Stabæk og Botafogo, som i snitt trakk 72.000 seere på hovedkanalen.

Fra Norge har Start, Viking og Stabæk deltatt i turneringen. Opprinnelig skulle både toppklubbene Flamengo og Fluminense delta fra Brasil, men begge valgte å trekke seg. I stedet stilte América og Madureira fra lavere divisjoner opp, i tillegg til Botafogo.

– Det har ikke vært ideelt for oss at berømte lag fra Brasil ble byttet ut med mindre kjente. Vi er nødt å ha sikre avtaler dersom det blir en neste gang, sier Jansen Hagen.

Tok en sjanse

Han forteller at TV2 var klar over at de tok en sjanse da de valgte å dekke Peregrino Cup.

– Vi så på denne turneringen som et prøveprosjekt. Vi gjør så mye «safe» ellers i året, som landslags-og eliteseriekamper. Vi var klar over at det lå en risiko i satsingen, men hadde lyst å gi det en sjanse, sier han.

– Det er jo litt kjedelig hvordan alt er blitt i etterkant, men jeg kan ikke si vi er skuffet over resultatet likevel, sier Jansen Hagenm som imidlertid fastslår at han «ikke vil stikke kniven» i de norske arrangørene, som han mener har gjort alt de kunne for å rydde opp i brasiliansk rot.